Honnan lehet tudni hogy életben van-e még a fióka a tojásban?
Figyelt kérdés
Találtam egy kis fehér nem bolti tojást a földön pár napja (sajnos a fészket ahonnan leesett nem találtam). Amióta hozzám került folyton melegítem de azért jó lenne tudni hogy egyáltalán életben van-e még benne a fióka (a szomszéd szerint nem baromfi tojás szóval szerintem tuti hogy megtermékenyített).2015. ápr. 4. 12:44
1/6 anonim válasza:
Ha kideríted, milyen madáré a tojás, utánanézel, hogy mennyi a költési ideje, vársz annyi időt (+ 1-2 napot), addig próbálod költeni, ha nem kel ki, akkor nem él. Nincs megrepedve a héja, ép teljesen?
2/6 A kérdező kommentje:
Igen teljesen ép. Utánanéztem már az interneten és rozsdafarkúra tippelek de nem biztos. Amúgy igen én is gondoltam már arra hogy kivárom azt az időt csak hát kíváncsi voltam van-e gyorsabb megoldás.
2015. ápr. 4. 13:17
3/6 anonim válasza:
Sötétbe fogj egy zseblámpát világíts rá és ha van benne valami véres dolog vagy már kivehető fióka .Ha nincs megtermékenyítve akkor sárgás színű (narancs) Szólj milyen!!! DRUKKOLOK
4/6 anonim válasza:
én vagyok a 2. azt nem írtam le,hogy közel kb 1-2 centire tedd a tojást a zseblámpához
5/6 Csaba03 válasza:
Szia!
A 2. válaszíró szerintem is jót írt, de ha egy fészekből kiesett akkor tuti nem jó.
Van a tojásban egy úgynevezett jégzsinór és az ha pl. leesett egy fáról akkor elszakadt->és ha elszakad akkor nem kap többé levegőt->belepusztul a fióka a tojásba-> ebből következik,hogy semmi értelme a melengetésnek de ha nem akarod kidobni akkor melegítheted.
Egyébként mivel melegíted?
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Asszem az utsó válaszírónak igaza van szegényke szerintem már nem él:( de amúgy ilyen piros fényű lámpával melegítettem:)
2015. ápr. 8. 21:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!