Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem eszik a hullámos...

Miért nem eszik a hullámos papagáj?

Figyelt kérdés

Ma vettünk egy papagájt (az előző megöregedett ezért halt meg), ami egyszerűen nem akar se inni se enni.

Odatettem a csőre alá kiskanálban magvakat, nagynehezen néha eszik így de önszántából nem.. Lehet nem így kéne de nem hagyhatom hogy kiszáradjon vagy éhenhaljon, így meg legalább eszik egy keveset. Előző lakhelyén több társa is volt azonban most egyedül van.. Nem szeretnénk másik papagájt venni hozzá ha lehetséges..mit tegyek? Továbbra is etessem kiskanállal hátha meg jön a "kedve"?

2015. febr. 27. 19:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet túl nagy tudásod már bocs. A kérdés alapján nincs elég tudásod ahhoz se hogy hullámos papagájt tartsd de azért már van nem is az első ahelyett hogy informálódás, tanulás után miután eleget tudsz a tartásukról akkor vettél volna papagájt először.

Alaptudás része hogy a papagájoknak nagy stressz a teljesen új környezetbe kerülés ezért az első napon de van hogy még a másodikon se esznek/isznak általában. Amikor elkezdenek enni és inni azt se látni feltétlenül mert lehet akkor teszik amikor nincs a szobában senki de általában még ekkor is csak minimálisat, annyit esznek,isznak amennyi az életben maradáshoz kell. Nem fogyatékos és nem is hülye tehát nem kell etetni,tömni kanálból.

Másodszor az egyik legrosszabb dolog amit ellehet követni ellenük az az egyedül tartás. Kíváncsi lennék az előző papagájod hány évig élt és milyen viselkedésproblémákban szenvedett amiket nem is biztos hogy észrevettél.

Akármennyi időd is van rá nem elég mivel nem vagy papagáj. Nem tudsz hullámos papagáj hangokkal és testbeszéddel kommunikálni, nem tudsz vele repülni és közben játszani, nem tudsz melléülni aludni, nem tudsz a nap 24 órájában vele lenni és még sorolhatnám mennyi mindent nem tudsz megadni neki amit egy fajtárs megtud.

Az egyedül tartott papagájok unatkoznak, magányosak, viselkedésproblémákban szenvednek mivel NEM ELÉG nekik az embertárs. Ha nem akarsz 2 papagájt tartani egyet se akarj a madár érdekében.

Kép alatt: facebook.com/pvalapitvany/photos/pb.183726031831949.-2207520000.1424297233./262032777334607/?type=3&permPage=1

2015. febr. 27. 21:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Igazad van.

Előző papagájunk 5 évig élt, és az első nap is evett. Csak emiatt következtettem arra hogy valami gond lenne. Mert félénknek nem félénk, csak nem eszik.

2015. febr. 27. 23:53
 3/5 A kérdező kommentje:
7* évig
2015. febr. 27. 23:54
 4/5 anonim ***** válasza:
7 évest nem mondanám öregnek inkább csak középkorú. A hullámosok simán elélnek 10+ évig akár 15-20évig is. Igaz az élettartamuk nagyban függ a tartási körülményektől.
2015. febr. 28. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Amikor megkaptam az elso nimfa papagajomat, en is igy be voltam rezelve hogy miert eszik ennyi keveset.. 1 hetet depizett szegenykem, majd utana hozza szokott :) de lehet, hogy beteg papagajt fogtal ki, mert en igy jartam az elozovel:/
2015. márc. 1. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!