Hogyan szelidítsem meg a nimfa papagájt?
Figyelt kérdés
Van két nimfám és az egyik az öregebb és 1 éve van velem és teljesen szelíd a másik az fiatal és 1 hónapja van velem és őt nem tudom megszelidíteni. Amikor ki vannak engedve az öregebbik a vállmon ül a másik a szoba másik végében és amikor fütyülök neki iderepül a fejem fölé rám akar szálni de meggondolja maagát és vissza repül úgy hogy én meg sem mozdultam. Nincs kedvenc étele igy annak használatával nem tudom megszeliditeni. Mégis hogy tudom kezhez szoktatni?2015. febr. 6. 08:01
1/4 anonim válasza:
Idő kell hozzá, légy vele türelmes, ne erőltesd, majd ha megszokja az új helyet, akkor szelíd lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
már megszokott, amikor bemegyek a szobába egyből hisztizni kezd hogy ki akar menni. kiengedem és este magától vissza megy. ezzel az a baj hogy nem figyelhetek mindig rá. félek hogyha megfogom kézzel és vissza teszem akkor megutál.
2015. febr. 6. 09:40
3/4 anonim válasza:
Vond be a szelídet is a másik szelídítésébe. Pl. amikor mindketten a kalitka tetején vannak tedd oda a tenyered benne maggal a szelídnek és hagyd hogy a másik ezt nézze, körbejárkálja a kezed és azon vívódjon magában oda merjen-e menni enni hisz látja a másik bátran eszik vagy maradjon távol a kezedtől,tőled való félelme miatt. Előbb-utóbb a kíváncsisága győz és oda fog óvatosan merészkedni a másik mellé enni.
Vagy nyújtsd ki a kezed úgy hogy a kalitkán/kiülőn támasztod és tedd a karodra a szelídet majd türelmesen várj hátha lesz annyira bátor hogy felmászik a karodra a másik mellé.
És hasonlók. Ezeket ismételd és előbb-utóbb elkezd bízni benned.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi ez jó ötlet hiszen a szelíd madaram úgy is mindig hívaja a másikat hogy üljön ő is rám,
2015. febr. 6. 22:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!