Negroo9 kérdése:
Hány tyukra kell egy kakas, hogy biztosan termékenyek legyenek a tojások? .
Figyelt kérdés
2015. febr. 1. 11:51
11/19 anonim válasza:
Ha kotlóst akarsz, parlagi tyúkot, esetleg Tetránt tartsál. Tojóhibridet semmi esetre sem, és nagytestű tyúkok sem a legjobb választások. Ha jól tartod őket, tehát minden takarmányból megkapták a megfelelő mennyiséget, minőséget, és egy kis háj is rakódott rájuk, akkor jó eséllyel elülnek.
12/19 anonim válasza:
Ja, és mivel látom, teljesen járatlan vagy a témában, megemlítem, hogy nem "csak úgy" elülnek. Tojásokat, vagy tojásra hasonlító tárgyakat kell egy sötét, eldugott fészekbe rakni. A tojások látványától esik ugyanis transzba, és indul be a kotlási ösztön.
13/19 anonim válasza:
A nagytestűek közt is vannak jó kotlós fajták.
Nem transzba esik, hanem a hormonok szabályozzák a viselkedését.
14/19 anonim válasza:
A kotlás alatt keveset esznek, de esznek, isznak. Ehhez el kell hagyni a fészket. A nagy test nagyobb tápanyagigényt jelent, ergo többször kell felkelnie, mint a kistestű tyúkoknak. A sok mászkálás veszélyt hordoz magában: tojástörés, esetleges kihűlés.
15/19 anonim válasza:
Miért kell lepontozni a válaszaim?
pl ezt:
"A nagytestűek közt is vannak jó kotlós fajták.
Nem transzba esik, hanem a hormonok szabályozzák a viselkedését."
Melyik a hamis állítás?
16/19 anonim válasza:
Nekem a plymoutok súlya 3,5-5kg és a 2-3 évesek nyáron mindig elkotlanak.
de látom másnál is
Vagy tényleg azt hiszitek h tényleg transzba esik?
17/19 anonim válasza:
egyébként agrármérnökként végeztem, de attól nem lettem sokkal okosabb/tapasztaltabb a keltetésben, baromfitartásban.
18/19 anonim válasza:
Ne vedd magadra, a lepontozás itt gyakran megesik. :)
19/19 anonim válasza:
Nyugi. Velem vitatkozol, és engem is lepontoznak. Szóval egyikünk se írt helyes választ... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!