Ha kiaggatsz néhány cinegegolyót faágakra, és kiraksz szotyit (legjobb a fekete színű, úgynevezett madárszotyi, de a csíkos is jó, csak az a fontos, hogy madaraknak való, sózatlan legyen), az már bőven elég. Kenyérmorzsát tilos. Fontos, hogy valami virágalátétben, vagy lapos edényben vizet is tegyél ki, amit naponta cserélsz, mert az olajos mag- ilyen mennyiségben- nem természetes táplálékuk, meg egyébként is, nehéz ilyenkor ivóvizet találniuk. Lehetőleg olyan helyen legyen az etető, ahol a macskák nem tudják becserkészni a madarakat. A dió is nagyon jó, de elég drága mulatság. Ha hozzá tudsz férni olcsóbb almához, azt ki lehet szórni feldarabolva a földre. Én itthon minden nap kirakok 1- 2 almát, így a feketerigók is ideszoktak.
Még annyit, hogy a téli magkeverék néven árusított madáreleség kiváló, csak az ára magas. Én a helyi zöldségesnél veszem a madárszotyit nagy tételben, így 150 Ft/ kg- ba kerül, ez nagyon jó ár.
Azok a gyengébb csőrű rovarevők, akik nem tudják feltörni a szotyit, a magevők által elhullatott töredékeket csipegetik fel, így mindegyik tud táplálkozni.
Ha ennél bővebben érdekel a téma, a Madártani Egyesület- mme.hu- honlapján többet is olvashatsz róla. Én is tagja vagyok egyébként :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!