A hullámos papagályom hogy kell meg szeliditeni? Mert ha benyulok, megycsíp és elbujik a tükör mögé
Megkérdezhetem hogy mennyi idős a hullámos papagájod*? Mert ha még gyerek korban van, akkor hamar hozzád fog szokni. Amúgy a hullámosok kézhez szoktatásához nagyon sok idő kell.. Legalább is nekem kb. 4 hónap volt, mire sikerült.
Nos a kérdésedre a válasz:
-Legyél vele sokat,
-Beszélj hozzá sokat,
-Tedd be a kezedet a kalitkába, ha már elkezdett megszokni (minden nap egyszer kétszer, de ne nagyon mozgasd az elején, mert megijed könnyen)
-HA már ott tartasz hogy ha beteszed a kezedet a kalitkába, és nem repül el akkor közelíthetsz felé.
-Csábísd magokkal magad felé
-Miután már kiveszi a magot a kezedből, utána már megbizonyosodhatsz abban hogy megszokott.
Ez után már nem lesz nehéz dolgod. Csak annyit kell csinálni hogy oda teszed az ujjadat ahol a kis lábai vannak, és talán rászáll.
1. vagyok:
csak úgy tudod megszelidíteni, ha kézhez szoktatod. Sok sikert! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!