Már vagy 5-napja van egy 1 éves fiú nimfa papagájom nagyon vad de meg szeretném szelídíteni és azt szeretném hogy a szobámban röpködhessen és a kezemen üljön de nem megy. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ja de nemtudom attól mi változhat hogy nemsokára kap egy lányt...?2014. jún. 24. 14:10
1/1 anonim válasza:
Ez még nem egyszerű. A madárnak kell legalább egy hét hogy megszokja a kalitkáját. Ha enni eszik és iszik is, akkor nagy gond nincsen, megmarad. Az első két hétben ne foglalkozz vele semmit, legyen nyugodt helyen, ahol megnyugszik, és megszokja a helyét. Majd utána kezdd el vele az ismerkedést. Először ne akarj hozzáérni csak beszélj hozzá sokszor keveset, hogy megszokja a hangodat. ismét eltelt egy kis idő, próbáld meg a kezedet betenni hozzá. Lassan meg-megállva, hogy ne érezzen fenyegetést. Ha elkezd vergődni, röpködni, hagyd ott a kezed, állj meg, hogy lássa nincsen semmi gond. Próbáld kézből megkínálni valamivel, talán fürtös kölessel. Lehet nem fogja elfogadni egyből, de talán megkóstolja. Én az első kirepülést eltenném mondjuk még úgy egy hónap múlva. Addig hadd ismerkedjen mert ha fél és úgy kap szárnyra, nagyon nehezen fogod tudni befogni, és újabb lelki törés lenne neki. A párt ha megkapja, akkor nem fog megszelídülni olyan hamar, hiszen fajtatársa lesz neki ott, nem te leszel az első. Én 1 év különbséggel hoztam párt a madaramnak, addig a viszonyunk nagyon jó lett, nem kézszelíd teljesen, de jól lehet vele bánni, teljesen biztonságos amikor repül. írj rám üzenetben és segítek még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!