Papagaj es kutya egyutt. Mennyire megoldhato ez atlagos, dolgozo embernek?
Elsővel egyáltalán nem értek egyet.
A papagájokat ugyanúgy kell mozgatni, ugyanúgy le kell fárasztani agyilag ami azt jelenti hogy repülnie KELL a madaraknak. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet megoldani hogy több méteres szobai röpdében tartja az ember őket és a kaja és a víz a röpde két legtávolabbi pontján van. Vagy MINDEN EGYES NAP kiengedi a szobába LEGALÁBB 4-5 órára őket úgy hogy a szobában legalább 2 direkt nekik készített kiülő van és közöttük több méter. Persze amíg kinn vannak folyamatosan figyelni kell őket,nem szabad magukra hagyni őket csak max. pár percre amíg kimész WC-re vagy hasonló mert a papagájok kíváncsiak,felfedező természetűek ezért könnyen megsebesíthetik, megölhetik magukat márcsak azért is mert egy átlagos lakásban rengeteg nekik ártó,mérgező,halálos dolog van. És mindezek előtt persze madárbiztossá kell tenni a szobát amennyire csak lehet de ez nem azt jelenti hogy magára lehet hagyni a madarat ha kint van. Tehát: kutya,macska nincs a szobában, ablakok ha nincs rajtuk szúnyogháló csukva vannak, tükör és szobanövény nincs a szobában, szekrények és hasonlók mögött NE legyen rés, ablakokon rendesen be legyen húzva a függöny, polcokon,szekrény tetején leverhető dísztárgy nincs, emberi étel és ital nincs a szobában, éles,hegyes,stb dolgok el vannak rakva.
Miből gondolod első hogy a hullámos papagájaidnak elég 2 naponta kijönni a kalitkából amikor a kutyádat is naponta sétáltatod gondolom, lefárasztod fizikailag és agyilag is?????????? A papagájoknak a fő dolog amivel lefáradnak fizikailag és agyilag az a repülés emellett a fizikai egészségüktől kezdve a gondolkodásmódjukig,reakcióképességükig mindenre hatással van a repülés. Ha sokat repülnek,mozognak akkor egészséges, boldog, normális madarak, ha 2 naponta repülnek egy keveset akkor zombi,nem egészséges madarak.
A papagájok 2-5 éves kisgyerek intelligenciájával rendelkeznek így akárcsak egy kisgyerekkel velük is sokat kell foglalkozni, különféle/sokféle ingereket kell biztosítani változatosan és sok mindenben ugyanolyan kényesek,érzékenyek is mint a kisgyerekek.
Kérdező
Szerintem ha nem nagyon érsz rá inkább csak az egyiket válaszd. Mint fent írtam a papagájokat ki kell engedni a kalitkából felügyelet mellett sok órára és közben NEM lehet ott a kutya. Hiába lehet látszólag úgy nevelni a kutyát hogy ne akarja bántani a madarakat ez nem mindig marad így. A kutya ragadozó, olyan ösztönei vannak amiket nem lehet eltüntetni neveléssel. Ezt sokan elfelejtik ezért is hallottam olyan történeteket hogy a kutya megvakította a fél szemére a madarat, elkapta és megölte a madarat, megölte a nyulat pedig sok évig tökéletesen kijöttek egymással. Elég egyszer az ösztönei szerint cselekednie és máris egy halott vagy súlyosan sérült madarad lesz. A papagájok kíváncsiak: rárepül a kutyára vagy a közelébe repül,lerepül hozzá a földre a kutya odakap vagy véletlenül rálép vagy a madár megcsípi a kíváncsiskodó kutya orrát a kutya odakap vagy a kutya elkapja az alacsonyan repülő madarat és már vége is a történetnek. Prédaállat és ragadozó egy légtérben sose jó választás.
Arról nem is beszélve hogy 2 madarat kell venned. Te nem vagy madár így soha az életbe nem pótolhatod neki a fajtársat aki a nap 24 órájában vele van, vele repül, vele eszik,stb.
Szerintem neked inkább kutya való.
2. vagyok
Pontozzatok le nyugodtan attól még igaz amit írtam.
Pár hónapja fogadtam be egy több éves hullámos papagájt akinek egy ideig volt párja de év elején meghalt, a kalitkából sose jöhettek ki az évek alatt. A gondolkodása, repülése, reakciói, aktivitása,stb. TELJESEN más(szörnyűek) mint az én hullámosaimnak akik normálisan vannak tartva kiskoruk óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!