Van egy 8 hónapos angol cocker spániel kutyánk, akinek a füle folyik, és folyton rázza a fejét - gondolom emiatt, de nem vagyok ebben biztos. Ki lehet takarítani a fülüket, és most forduljak állatorvoshoz, vagy házilag is megoldható?
Ez sajnos hajlam, az én kutyámat pont tegnap vittem el egy alaposabb fültisztításra. Fokozott fülzsír termelése van, és lógó füle, sok szőre, ami jó táptalaj a baktériumoknak, és állandóan visszatér a fülgyulladása. Fülcsepp kúrákat kell csinálni, kúra alatt napi 3-szor antibiotikumos fülcseppel, kúrákon kívül meg a lightosabb, fertőtlenítő hatású fülsprayjel tisztán tartani. Emellett a hallójárata is tele van szőrrel, amit kozmetikusnál ki kell tépetni, illetve a füle belső feléről lenyírni a szőrt, ha a külsőről nem is. Szóval elég melós egy ilyen kutyát egészségben tartani, de ha megteszed ezeket a dolgokat, talán ritkábban gyullad majd be.
Amúgy a fülrázás miatt elvinném a kutyust az állatorvoshoz, mert az enyém akkor csinálta, amikor toklász ment bele, azt pedig csak az állatorvos tudja kiszedni, minél hamarabb, annál jobb! Ha a bőr alá bemegy, az iszonyú fájdalom a kutyának, és az orvos is nehezebben találja meg és szedi ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!