Találtam egy galambot és nem tud repülni, mit tegyek?
Szóval, Egerben a fősuli mellett találtam egy kis szürke galambot. Közel mentem hozzá, de ő nem repült el, próbált szaladni de az is elég esetlenül ment. Itt-ott még nem nőtt ki a tolla (főleg a szárnya alatt), szóval gondolom fiatalabb egyed lehet, aztán gondolom tapasztalatlan. Annyira kis buta volt, hogy az jövő-menő emberek elé ment, azok meg elhesegették, félre rúgták, ijesztgették. Megsajnáltam és haza hoztam mert nem akartam, hogy valami macska vagy kutya megfogja.
Egyébként aranyos, már nem fél tőlem, megitattam. Van neki köles-búza-napraforgó keverék (vannak papagájaim szóval az ő kajájukat kapja), de nem akar enni.
Remélem holnap már fog enni. Viszont egy nagy gond van! NEM TUD REPÜLNI! Siklik a levegőben aztán lezuhan, de repülni nem tud mint a többi galamb. Egyébként kistestű, szürke, az orra nem olyan nagy, gondolom nőstény lehet.
A fő kérdés az, hogyan tanítsam meg repülni? Mert szeretném elengedni utána a családjához vissza, de amíg nem tud magáról kellően gondoskodni, addig nem akarom, mert félek, hogy baja esik.
Ha már hazavitted, akkor nem tudod "visszapasszolni" a szüleinek. Ezzel magadra vállaltad a nevelés befejezését. Ha a szárnya alatt még nem tollas, akkor valószínűleg igen-igen baba madárról van szó. Szerezz be vízben feloldható tápot, azt add neki, 3-4 óránként kiskanálból, vagy valamiféle szemcseppentő, vagy ilyesmi alkalmatosságból. Azért nem tud repülni, mert még gyerek.
Ha úgy gondolod, hogy nem fogsz tudni vigyázni rá, akkor Őket tudom ajánlani: [link]
Remélem tudtam segíteni :)
Nem tudom miért jó egyeseknek az, ha ilyen szemét dolgokat írkálnak ide. Így is kellemetlenül éreztem magam mikor megfogtam, mert egy rakás ember jött velem szembe és mindegyik megbámult, de olyan megvető tekintetük volt... Most komolyan szar embernek kellene éreznem magam azért, mert segítek egy védtelen kisállaton? És ha galamb akkor mi van? Értem én, hogy kárt okoz, piszkít, meg az emberek 90%-a nem szereti őket, de akkor is, egy védekezésre képtelen madár, aki nem tehet arról, hogy galambnak született. Miért kell belerúgni, bántani, miért kéne lefejezni, levest főzni belőle?
Egyébként aranyos, érdeklődő lett. Megfürdettem, az eleinte tetszett neki utána didergett kicsit, de infra lámpa melege alatt megszáradt. Most szép, van neki tolla, csak a szárnya alatt pelyhes. Picit sovány. Remélem enni fogja a magot, mert egész hétvégén nem leszek itthon, jó anyám meg nem valószínű hogy táppal etetgetné. Ha megeszi a magvakat akkor leesik a kő a szívemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!