A Papagáj hám hosszabbítása?
Kb. másfél méteres az eredeti gumis póráza. Mindenképp ennek a végére kösd a hosszabbítást mert ez a gumi szükséges a madár biztonsága érdekében.
Én hosszabbításhoz nimfákhoz kenderzsineget használok. Természetes,könnyű de erős,strapabíró anyag.
Én kender zsineget nem mernék használni, mert elég könnyel elszakad és el is öregedhet hiszen természetes anyagból van.
A műszálas zsinórok sokkal erősebbek és könnyebbek.
Ezen a képen láthatod hogyan vannak a szálak összeszőve:
Ezt inkább méteráru boltban keresd. Ebből a fajtából elég a 1-2mm-es. És inkább szőtt legyen, mint sodrott mert azon a szálak jobban fogják egymást.
Persze az lenne a legjobb ha sárkány eregetéshez gyártott profi zsinórt használnál, mert az könnyű és nagyon erős.
Én most szoktatom a madaramat a hám felvételéhez, de még "pórázt" nem használok, anélkül hívom magamhoz a házon belül.
Értem, köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem az jutott eszembe hogy igazából kutya pórázt használni is teljesen ideális lenne, hisz könnyű de elég hosszúak is, maximum a végén lévő kapcsot kell kicserélni egy könnyebbre hogy ne akadályozza a kistestű madarat a röpülésben. Így viszont nem lehetne az eredeti póráz meghosszabbítására használni, de nem is értem mért olyan fontos hogy az eredetire tegyük rá.
Könnyebben kezelhető a kutya póráz hiszen a huzal vissza húzódik a tokba ha már nincs rá szükség amíg a madár repül vagy épp a vállon ül be lehet állítani egy adott hosszúságra hogy azon maradjon, így az se lenne probléma hogy az a húzó erő ami a betekeri a zsinórt zavarja a madarat.
Az eredeti póráz gumis. És ez a gumi nélkülözhetetlen.
Gondolj bele hogy elrepül a madár repül és repül... aztán amikor elfogy a póráz gumi nélkül hirtelen és erősen megrántaná,visszarántaná. Ők nem kutyák(akik ezt meg se érzik). Ebből sérülés is lehet de biztos hogy frászt kapna. A madár nem tudja hogy csak a körülötted lévő x méternyi légteret használhatja abból a rengetegből amit lát így akkorát akar repülni amekkorát gondol és nem akkorát amekkora a póráz. Amikor elkezd feszülni a póráz a gumi elkezd nyúlni,elkezdi kihúzni a madár és mivel minél jobban kinyújtja annál nehezebb repülnie irányt változtat mivel nem akar leesni. Fokozatosan lelassítja a madarat és ráveszi hogy forduljon el valamerre. Tapasztalatom alapján idővel megtanulják hogy amikor érzik a gumit,érzik hogy nincs több póráz és kezd feszülni,kezd nyúlni a gumi akkor érdemes egyből irányt változtatni mert minek fárasszák magukat a gumi kihúzásával amikor előbb-utóbb úgyis irányt kell változtatniuk.
Az egyik nimfám szereti használni a gumi visszarántó erejét sebesség növelésre. Azaz elrepül ameddig tud majd 180 fokos fordulatot tesz és a lendületszerzéshez kihasználja hogy visszarántja a gumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!