Mekkora kerti röpde kell kinti teleltetéshez minimálisan 2-4 hullámos papagájnak?
1-es válaszoló: köszönöm:), ez tulajdonképpen jó hír, a 2*1m szerintem megoldható, talán még egy kicsit nagyobb is... A rágcsálókra én is gondoltam - viszont a verebekre nem... Egyelőre több tálcás, dupla fenekű megoldásra gondoltam, ami a tisztítást illeti, de épp azért kérdezek most, hogy télen legyen időm minden szempontból alaposan megtervezni.
2-es válaszoló: kösz a tippet, bár már ott is "jártam", remélem, itt is kapok plusz infókat, szempontokat, tippeket...
Ha az alapja 2*1 m (a magassága 2m) lesz, akkor ne tálcásra csináld, hanem betonozott alapra tedd. Így a rágcsálók és a ragadozók(nyest) nem tudnak beásni. Ha betonos az alja könnyebb összesöpörni, esetleg kislagozni benne. Kell egy zsilip is hogy belépéskor, ne szökjenek ki a madarak.
Az időjárás ellen úgy védheted őket, ha a röpde három oldalról zárt és csak a déli oldala nyitott. (Télen segít, ha szendvicspanel szerűen oldod meg az oldalakat. Két OSB lap között szigetelés. És a maradék egy oldalt polikarbonáttal feded.)
Ha teteje is zárt akkor az esőtől is meg véded őket és a verebek se tudnak bepiszkítani.
Az 1*1cm lyukbőségű dróthálón semmilyen ragadozó, még az egér se fér be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!