A hullámos papagájt ki lehet engedni a kalitkából, amikor még nincs megszelidítve?
Egészséges,jó helyről származó papagájtól nem nagyon tudsz elkapni semmit. Max. allergiássá válhatsz a tollra(tollporra) de sokkal több ember allergiás a szőrre mint a tollra tehát ha nincs a rokonságban ilyen allergiás ember tehát nem vagy hajlamos azzá válni akkor nem valószínű hogy az leszel. A hullámos amúgy is a közepesen, normál mennyiségben tollporos fajok közé tartozik.
Én csak úgy megjegyzem 6 papagájjal vagyok együtt évek óta szinte a nap 24 órájában(velük is alszom 1 szobában). Ebből 2 a nagyon tollporos kategóriába tartozik és semmi bajom.
Érdekes hogy a papagájok lehetnének a nappaliban sőt azt akarják a szüleid hogy ott legyenek pedig koszolnak,hangjuk van. Míg néhány növényt nem tehetsz át máshova pedig azoknak aztán tényleg mindegy hol vannak amíg megkapják a szükséges vizet,fényt,stb.
Az hogy eltakarod a függönnyel őket jó ötlet. Ha mást nem tudsz legalább ennyit tegyél meg.
Igen a szelídítés,kézhez szoktatás ugyanaz.
Én a 2 fiatal hullámosomat 2-3 nap után már ujjra ültettem,kézből etettem ebben persze sok év tapasztalata,tudása benne volt meg valószínűleg szerencse is de neked is menni fog 1 hónapon belül a lényeg az hogy mindig maradj nyugodt és türelmes.
Ha fiatalokat veszel igazából ugyanannyira "nehéz" mint egyet sőt bizonyos szempontból még könnyebb is 2 madárral dolgozni mert az egyik mindig bátrabb mint a másik. Így amikor pl. ott tartasz a szelídítésben hogy kézből etetnéd őket a bátrabbal érdemes próbálkozni mert ő ugye mivel bátrabb előbb kezd enni a kezedből amit látva a félősebb is eszegetni kezd a kezedből. Ha 1 madarat veszel és ez pont egy félősebb egyed akkor sokkal több időbe telik azt az egyet megszelídíteni mint kettőt akik egymást bátorítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!