Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A hullámos papagáj iszik vizet?

A hullámos papagáj iszik vizet?

Figyelt kérdés

Nyilván igen, de nem tudom mennyi a normális. Az enyém annyira minimálisat ihat, hogy észre se veszem. Vagy lehet, hogy nem is iszik? Lehet így valami baja?

Egyébként egész nap eszik.:) A csőrkoptatóját se nagyon használja, csak egyszer láttam, hogy messziről odahajolva megkopogtatja.:S

2010. jan. 15. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
iszik vizet.Keveset, de iszik. Mindig legyen előtte,és ő tudja mennyi kell.Így baja se lesz. Ha nem lenne előtte akkor igen. Lenne baja.
2010. jan. 15. 13:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze,hogy iszik,és sokszor láttam inni a mieninket,gondolskodj,hogy minden nap legyen friss vize. Nálunk az volt a baj, hogy kipancsolta,belemászott és mindennap megfürdött benne,csupa víz volt a kalitka alja :))
2010. jan. 15. 13:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A hullámos Ausztráliából származik, ahol elég nehéz vizet találni, így arra kényszerültek az evolúció során, hogy nagyon kevés nedvességet veszítsenek magukból.

Idézet a vad hullámosokról:

"A száraz időszakban akár egy hónapig is kibírja egy csepp víz nélkül. Ilyenkor alig mozog, mivel a mozgás erőteljesebb párologtatással jár, ezt pedig a minimumra kell csökkentenie. Ha azonban egy kiadós eső következtében kizöldül a táj és elegendő víz áll rendelkezésre, a hullámos papagájok a legmozgékonyabb madarakká válnak és rövidesen költeni kezdenek. Nagy szaporaságuk ellensúlyozza azt a tetemes veszteséget, amit a tartós vízhiány sokszor előidéz."

Viszont a mi szelíd madaraink már nem bírják ki egy hónapig, ezért ne próbálkozz vele. :)

Alkalmazkodtak a mi klímánkhoz, ezért nem a vízhiányt, hanem a téli fagyokat bírják ki!

2010. jan. 16. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen iszik vizet.Nekem is volt, és nagyon hasznos kis állat.
2010. márc. 19. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
A enyémeknek meg 1 nap alatt elfogy a vize mivel abból is fürdeti magát, úgy ahogy a 2. válaszoló mondta csak nem pancsolta ki a vizet:)
2011. febr. 7. 11:45
 6/7 anonim válasza:
100%
Én a csőrkoptatóhoz tudok segítséget nyújtani... Még egy hete sem voltak nálam az enyéim,de aggasztott, hogy nem használja. egy tanácsot kaptam, hogy ne mozogjon a csőrkoptató, mert azt nem szeretik... de ami megtörte a jeget (szerintem) a csőrkoptatót betettem a kalitka sarkába, és a madarak arra használták, hogy belekapaszkodjanak. Most már lassan ott tart a dolog, hogy cserélni kell a koptatót mert nagyon megszerették:D
2011. aug. 24. 14:51
 7/7 Aby12 válasza:
Természetesen igen,minden hullámos papagáj iszik, vizet de elég keveset. De biztos hogy iszik a papagájod csak keveset. Inkább tegyél elé mindennap vizet és amennyit ő kíván annyit iszik, így nem lehet baja.
2012. szept. 20. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!