Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Melyen fajta papagájok tanulna...

Melyen fajta papagájok tanulnak legkönnyebben trükköket?

Figyelt kérdés
Konkrét válaszokat kérek ha lehet és különböző árkategoriába vagyis többféle árkategoriásakat

2014. júl. 25. 22:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Remélem nem csak emiatt akarsz papagájt. Remélem figyelembe veszed az adott faj helyigényét, mozgásigényét, viselkedését, szükségleteit azaz hogy megtudnál-e neki adni mindent amire szüksége van, illene-e hozzád és az életedhez. A vele való foglalkozásról,utána való takarításról nem is beszélve. És csak ezután nézed azt hogy ő mit tudna neked adni azaz hogy pl. tud-e beszélni vagy trükköt tanulni.

A kérdésre válaszolva ez függ a trükk milyenségéből. De minden papagáj könnyen tanul ha jó módszerrel tanítod és persze ha bízik benned a madár,szeret veled lenni.

Én 20 perc alatt megtanítottam clicker traininggel a nimfámat forogni, integetni(persze trükkönként volt 20 perc). Nem volt sokkal több idő az se hogy jelre tárja szét a szárnyait és hogy egy műanyag gyűrűt ha eldobok hozza vissza a kezembe. Az előző hullámosomat pikk-pakk megtanítottam forogni és integetni.

Ezek olyan trükkök amiknél csinálsz valamit,mutatsz egy jelet amire neki csinálnia kell valamit. Az ilyenek tanulják meg a leghamarabb.

Az pl. hogy ha hívod repüljön rád egy fokkal nehezebb mert a hívást a madárnak fel kell ismernie bármit is csinál épp és pont emiatt nehezebb a madárnak. Ha tollászkodik vagy nagyon néz valamit nem biztos hogy ha hívod kizökken és rád kezd figyelni ezért ez a trükk mindennapi/gyakori gyakorlást igényel mert minél jobban "belevésődik" a madárba a híváskor használt szó,hang,stb annál valószínűbb hogy ha hallja egyből rád figyel és felhagy azzal amit csinált. Az is fontos hogy meglegyen a megfelelő mértékű motiváció mert egy fáradt,pihenő madár nem biztos hogy meg fog mozdulni a kedvedért ahogy egy jóllakott madár se fog a jutalomfalatért rádrepülni.

Nálam simán jönnek több méterről is a hullámosok és az egyik nimfa de a nagy papagájom is.

Tehát ha ez lenne a legelső papagájod akkor vagy hullámost vagy nimfát vegyél. Persze csak azután miután utánanéztél a szükségleteinek. Ők is ugyanúgy alkalmasak trükkök tanulására mint egy nagyobb papagáj.

2014. júl. 26. 15:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi hogy ilyen hosszan leirtad.

de először is KONKRÉT válaszokat kértem

másodszor ki mondta h vásárolni szeretnék?

mind1 azért köszi

2014. júl. 26. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel a papagájok tulajdonságairól kérdezel ráadásul árak szerint ki az aki nem azt hiszi hogy vásárolni akarsz.

Konkrétan válaszoltam egyéb információkkal kiegészítve.

A legolcsóbb(pár ezer forintos) hullámos, nimfa kategóriától a több milliós legritkább arákig mindegyik egyformán képes tanulni. Mindegyikőjük olyan intelligens mint egy pár éves embergyerek.

De persze mivel mondjuk a hullámos kicsi nem lehet elvárni hogy biciklizzen,stb mint egy ara a papagájbemutatókon mert fizikailag képtelen rá. Ahogy egy rozella se valószínű hogy bármilyen trükköt is megtanul de nem azért mert nem lenne rá képest hanem mert alapból olyan fajta akit nem nagyon lehet még megszelídíteni se.

2014. júl. 26. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Egy haverom dicsekszik h az a fajta papagáj amilyet ő akar venni az minden trükköt megtanul meg h ilyen olcsón megveszi meg minden.... nekem amugy van papagájom de nem szerernék venni nimfáim vannak
2014. júl. 27. 15:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék milyen fajta is az ő papagája. Ha nem hullámos kategória hanem közepes vagy nagy papagáj és olcsón veszi.... Eléggé gyanakodnék hogy valami nem stimmel. Bár az is kérdés hogy számára mit jelent az hogy olcsó.
2014. júl. 27. 21:06
 6/6 anonim válasza:
Aratingák, szenegáli papagáj
2014. júl. 29. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!