Lehetséges, hogy a hullámos papagáj ennyire jól érezze magát az ember nélkül?
NE hallgass az előző két válaszra mert HÜLYESÉG! És anyukádra se hallgass mert az ő idejében még fele annyit se tudtak a papagájok tartásáról,igényeiről mint most de még most is gyerekcipőben jár Magyarország ilyen téren.
15 perc foglalkozás majdnem annyit ért mint 0 perc.
De kezdjük az elején.
Én augusztusban vettem 2 hím hullámost akik akkor 2 hónaposak voltak. Tehát ugyanaz az alap helyzet mint nálad.
A különbség az hogy én teljesen másképp tartom őket és teljesen máshogy foglalkozom velük mint te így ők 3 másik szelíd papagáj mellett is esznek kézből,kézre jönnek,simogathatóak sőt fürtöskölesért ha a nevükön hívom őket rám repülnek és az egyik kézjelre forog.
Már a hozzám kerülésük másnapján ettek a tenyeremből.
Hogy mit,hogyan csináltam azt nehéz lenne elmondani mert az ösztöneim után mentem mert már sok éve van papagájom így tudásom,saját tapasztalatom is.
Általános dolgokat viszont tudok mondani.
Napi 15 perc semmi. Ahhoz hogy szelídek legyenek napi több óra foglalkozást igényelnek.
Nem terelik el egymás figyelmét de figyelnek egymásra,egymás viselkedésére ezáltal hatnak egymás viselkedésére. Ha az egyiket megijeszted a másik is megijed még akkor is ha ő igazából nem ijedt meg. Nálam is az egyik félősebb ezért mindent a bátrabbal kezdtem el először. Tehát ha a félősebb elmenekül a kezed elől akkor először a bátrabbal foglalkozz. A bátrabbat csalogasd rá a kezedre és etesd kézből,tenyeredből. Előbb-utóbb a másik is oda fog menni a kezedre enni. Ha 2 ujjad között fogod a kaját(pl. egy fürtöt a fürtös kölesről) akkor előbb a bátrabbnak nyújtsd oda és ha ő elkezdi enni a félősebb is oda fog menni. Így előbb utóbb a félősebb is elkezd a kezedben,benned bízni mert minden egyes alkalommal újra és újra látni fogja hogy a bátrabb se fél tőled, nem történik semmi rossz ha a közelükben vagy. A lényeg hogy mindennap és több óráig foglalkozz velük. Nem muszáj egyszerre úgy is csinálhatod hogy elosztod azaz hol fél órát hol egy órát foglalkozol velük a nap folyamán amikor épp ráérsz.
Aztán idővel csak úgy is ráültetheted a kezedre őket egyszerre(először a bátrabbat majd a félőset) és hagyd hogy addig üljenek rajtad ameddig akarnak. Ha már ez is megy akkor tegyél egy ülőrudat a kalitka ajtajába kívülről is és amikor szépen, nyugodtan a kezeden ülnek vedd ki a kalitkából a kezeddel együtt őket és ültesd le a kinti kiülőre. Így ha túl sok nekik könnyen visszamehetnek de akár ismerkedhetnek a szobával is. A lényeg az hogy ne ijeszd meg őket. Hadd legyenek nyugodtan a kalitka ajtajában vagy ha visszamentek a kalitkában nyitott ajtó mellett. Majd kijönnek,repülnek amikor készen állnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!