Hogy szelidítsem meg a hullámos papagájomat? (többi lent)
Figyelt kérdés
Meglepetésként kaptam anyukáméktól egy fél éves lány hullámos papagájt. Az apukám egyik haverjától vette aki tenyészti a hullámos papagájokat. Szóval hogy szelidítsem meg?:D2014. júl. 13. 17:21
11/21 A kérdező kommentje:
Van egy kis gond ha behozom akkor ujra kell neki szoknia megint kornyezetet mert most kint van es igy nem merek hozza benyulni mert felek hogy kirepul! ?
2014. szept. 14. 14:25
12/21 anonim válasza:
Honnan hozod be? Udvarról? Mennyi időt volt kint? Ha csak egy kicsit vitted ki levegőzni, akkor miért kéne újra megszoknia a környezetet? Ha pár napja kint van, akkor is meg fogja ismerni a környezetet, de egy kis időt adj neki.
13/21 A kérdező kommentje:
igen udvaron van kint mert ahonnan hoztuk ott is udvaron voilerbe vagy mibe voltak és ahozz hogy benyuljak a ketrecbe ahhoz bekellene hoznom.
2014. szept. 16. 08:53
14/21 A kérdező kommentje:
már kb 3hete kint van de volt amikor behoztuk amég nemtaláltunk neki normális helyet ahova rakhatnánk.
2014. szept. 16. 08:54
15/21 anonim válasza:
Ha 3 hete kint van, akkor igen, meg kell szoknia a helyet... De talán még emlékszik rá valamennyire, de azért 1-2 napot adj neki.
16/21 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm!:)
2014. szept. 16. 18:04
17/21 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetném még hogy milyen ötletek vannak hogy hogy szelidítsem meg? Már sokat olvastam utánna de már annyit olvastam hogy nemtudom hogy csinájam.beszélgetés, fürtös kölessel etetés, kalitkába nyukálni, stb stb már nemtudom hogy hogy kell..légyszi irja le nekem részletesen valaki nagyon megköszönném!:)
2014. szept. 16. 18:15
18/21 anonim válasza:
Nálunk az okozta a bizalomnövekedést, amikor a kezemben kölest adtam neki (persze előtte kivettem galád módon az etetőt és így éhes volt, nem volt kedve ott hagyni a kaját a kezemen) szinte láttam h megkönnyebbült h jé mégsem akarom őt megenni mert enni adok neki. Utána sokszor csináltam ezt, kvázi etettem , és nagyon kezeske lett. Nem mondom hogy éheztettem, de kicsit kifigyeltem h kb mikor szokott menni vacsorázni na akkor előtte kivettem és úgy tettem elé a kezem a kalitban. Úgy hog yne tudjon kicsusszanni. Kint sose hagyd nyitva a kalit ajtaját. Nagyon gyorsak tudnak lenni és kiszámíthatatlanok. Egyet gondol és elrepül. Ha foglalkozni akarsz vele így, akkor benn csináld. Hajrá.
19/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:)
2014. szept. 21. 19:33
20/21 A kérdező kommentje:
Ha a kölest odanyújtom neki akkor is elkezd repdesni!
Hiába mondtam anyáéknak hogy óvatosan menjenek el mellette akkor se csinálják úgy hanem elrohannak mellette meg
2014. szept. 27. 16:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!