Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ugye nincs baja a zebrapintyem...

Ugye nincs baja a zebrapintyemnek?

Figyelt kérdés
Nagyon féltem, talán túlságosan is :). Mostanában egyre több tollat szed le magából, remélem csak vedlik, és nem csonkítja magát :(, mert egyébként rendben van, a szárny alatt és a fején hiányos kicsit a tolla, a fürdővizében egyre több a tollpihe, ennek így kel lennie? eddig sosem láttam tőle ezt, pedig már évek óta megvan.Barátságos kis madár, lassan 3 éve ébreszt minden nap 7kor :D. Néha vakarózik, vagy valami olyasmit, a lábával a feje körül, ez normális?, van fürdővize, szokott is pancsolni benne. Sajnos most egyedül van, a párja meghal, ezért sajnálom is mert nagyon jól elvoltak, este egy hintán aludtak , mindketten :), amióta az nincs meg a vizében alszik, vagyis pontosabban csak a lábát lógatja vele a vízbe, eddig nem volt gond belőle. Az iskola miatt sajnos nagyon kevés időm van, de ha van épp a szobámban vagyok, mindig beszélek hozza, ha van mit csináljak ha nincs. így az elmondottak alapján, lehet valami baja? csak vedlik? és miért vakarózik? :)
2010. jan. 7. 19:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
azt kifelejtettem, de elég gyakran borzolja a tollát (és utána általában "dalol" :D), olyankor melege van vagy dühös vagy mi baja? :/
2010. jan. 7. 19:17
 2/11 anonim ***** válasza:
huh nekem is voltak néhány hónapig, de előtte semmi kisállatom szinte teknősön kívül és emlékszem sokat idegesítettek hogy hangoskodtak:)) szerintem lehet az a baja hogy egyedül van hogy írtad meghalt a párja...eszembe jutnak így az emlékek bocs hogy leírom de végülis mindegy, volt olyan emlékszem hogy estére letakartam őket mert tudod akkor azt hiszik egyből hogy este van és elhallgatnak aztán masnap valahogy úgymaradt rajtuk a takaró egész nap a ketrecen és mikor észrevettem másnap már jól napközben voltunk olyan halkan csipogtak, mert gondolom leesett nekik hogy ilyen sokáig nem lehet este de valami mégsem stimmel:DD szerettek egymással játszani emlékszem szóval lehet az lesz a baj hogy magányos..vagyis érted hogy nincs többé a párja...egyszer felelőtlenül alacsonyabb helyre tettem és a macsek megette őket :S
2010. jan. 7. 19:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom :(. Köszönöm , hogy elmesélted :), engem nem zavar, hogy csipog, bár néha ha telefonálok..:)), de azért örülök, hogy ad életjelt :D. Régen voltak hullámos papagájaim (egyik mikor elmentem otthonról elengedtem, hogy repüljenek kicsit a szobámban, és mikor hazamentem a földön feküdt, de még élt, másnap reggelre elpusztult, pedig próbáltuk melegen tartani a testét, valószínűleg nekiment valaminek :(, a másikuk valószínűleg az agyával volt valami baj, iskola után nagyon csúnyán "rikácsolt", és nagyon hangosan, órákon át, sokáig ott voltam vele, de semmit nem tudtam tenni érte, a végén már nem bírtam tovább nézni, ahogy szenved, kis idő után a kalitka alján feküdt, a szárny fel volt emelve, és megvolt merevedve :( ) , a szemem láttára pusztultak el, kicsi voltam és nagyon mélyen érintett, ezért ha azt is elveszíteném az nagyon fájna :(. Macskám nincs, sem más háziállatom, viszont a szobámban mindig nagyon meleg van, remélem az nem árt neki :)
2010. jan. 7. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:

A madarad pont vedlik! Tegyél be fürdetőt, hogy jobban érezze magát és vegyél neki egy párt, ha lehetséges!

Az egyedül tartott madarak hamar elpusztulnak a magányban!

2010. jan. 8. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Zebrácskát már 500-700.-Ftért lehet kapni, kéne neki párocska, mert társas madárfaj. Ha nem kopik nagyon ki a tolla, azaz nem látod a bőrét foltokban, akkor csak vedlik és semmi gond. Néha "nagyvedlésen" esnek át, akkor több tollacskát hullat és "toklászos", tovább tart mint a "kisvedlés" és ilyenkor érzékenyebbek.
2010. jan. 19. 14:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Melege sosincs, 35 fokban is happy:)). Huzatot, hideget nem bírja.
2010. jan. 19. 14:57
 7/11 anonim ***** válasza:
hol élhetnek ezek eredetileg hogy ilyen jól bírják meleget?:) ilyen trópusi madárkák biztos:D megnézhetném tudom a googleben de lusta vagyok ha valaki tudja firkálja mőr ide megköszönöm:)
2010. jan. 19. 18:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Jól van te lustaság! Leírom, hogy Ausztráliában élnek a bozótosokban!

De még mindig egyszerűbb a google-ba beírni, mint itt egy kérdést feltenni!!! :D

2010. jan. 19. 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:
ausztráliában?:)) váó akkor lehet hogy úgy kerülnek az emberhez hogy láttak már életükben kengurut meg koalát, meg szép ausztrál tájakat..néha így belegondolok hogy pl. egy állat honnan származhat és akkor milyen emlékeket hozhat magával:) (jó , elfelejti de úgy képzelem mintha a sok tájra jellemző dolgot hozna magával:)))
2010. jan. 19. 19:27
 10/11 anonim válasza:
Szerintem minél előbb vegyél egy párt a pintyednek, mert te hiába beszélgetsz vele, ugyanis kell neki a "saját" társasága, különben elpusztul. Az, hogy vakarózik, nem jelent nagy gondot és a vedlés sem.
2010. júl. 26. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!