A fekete rigó részlegesen fészekhagyó. Amikor a fiókák kinövik a fészket, elhagyják azt.
Ilyenkor még nem tudnak repülni, ezért a fűben, bokrok alatt rejtőznek.
A szüleik pedig tovább etetik őket.
Ennek a stratégiának az a lényege, hogy ha egy ragadozó rájuk talál akkor nem az egész fészekalj pusztul el, hanem csak egy fióka.
Akkor teszed neki a legjobbat, ha visszaviszed oda ahol találtad.
Kenyeret semelyik madárnak ne adj, főleg a benne lévő élesztő miatt ártalmas nekik, na meg az a sok "egyéb" anyag benne, ami még az embernek se lenne való...
Ha sokat esznek belőle madarak, elpusztulhatnak.
De maguktól nem is eszik meg, ha találnak más, nekik való élelmet! Talán a galambok és a verebek ők bizony jobban rájárnak ezekre, de nekik sem tesz jót.
A 3#-as válaszoló tanácsát fogadd meg, jól írja! Ott van jó helyen, ahol találtad! Csipogásukra találja meg őket a felnőtt rigó, de az is lehet, hogy ott is volt egy fán, csak te nem láttad!
A felnőtt rigó ott a földön eteti őket és tanítja etetni. Esznek rovarokat, kukacokat, és a gyümölcsöt is nagyon szeretik! Hagyni kell a földön lepotyogott cseresznyét és egyebeket, imádják!
Csak egyre kell vigyázni, hogy macska ne menjen a közelükbe! Úgyhogy ha szeretnél jót tenni, tedd vissza, az anyja megfogja találni! És inkább a távolból ügyeld őket, hogy ha macska közeleg, akkor azt zavard el, mielőtt lecsapna egy fiókára!
Hasonló már velem is történt(nem egyszer).Etettük őket(persze nem kenyérrel),de pár nappal rá elpusztultak. :(
Ahogy a 2. mondta:vidd vissza oda ahol találtad.
Én neveltem gyerekkoromban kis rigókat. 4 közül egyet levadászott egy vizsla, a többit azért vittem haza.
Szóval egy lavorban laktak, amit egy függönnyel fedtünk le, akkor még nem tudtak repülni csak ugrani. Cseresznyével és meggyel etettük, az elején nehezebben mert nem fogadták el egyből a kaját. Utána rátértünk a cseresznyében kis husi kombinációra. 2 hét múlva kirepültek és még hetekig visszajártak cseresznyézni az ablakunkhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!