Minimum mekkora méretű (városi) fragmentben él meg tartósan kacsapopuláció?
Pl.: Városligeti, Feneketlen tavi kacsákat nem értem, ott víz lenne bőven, etetik is őket.
Ellenben hogy jön ki szárazföldre? Alig repülnek a kényelemben, de bírják az állandó úszást?
Ehhez ökológusnak kell lenni és lehetőleg ilyen irányú ismeretekkel (van egy ismerősöm, aki urbán környzetekhez való adaptációt vizsgált, de ő sünöket nézett). Szemléletből én azt mondanám, hogy szerintem elegendő lehet, ha a környezet nem túl durva, pl. kerítés, és jön az iparnegyed nulla zöldterülettel. Értelmes átmenet mellett pár évig megfelelő lehet a terület, hogy utána nem néznek-e más hely után, nem tudom.
(Viszont mellettünk volt egy hasonló kaliberű hely, régi építkezés, a gödörben tó keletkezett, egy kisebb populáció simán megtelepedett. De Zugló, van zöld terület, a Városliget sincs annyira messze. Az ilyen kapcsolatok mellett egy kis terület is elegendő lehet.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!