Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Minimum mekkora méretű (városi...

Minimum mekkora méretű (városi) fragmentben él meg tartósan kacsapopuláció?

Figyelt kérdés
Létezik-e ilyen tanulmány, amely a kacsapopuláció méretét, fennmaradásának esélyeit vizsgálja az élőhelyéül szolgáló fragment méreteinek függvényében? Városi környezetről van szó, de kijelölhető 0,5 hektár ember által érintetlen terület vízkapcsolattal. Ha valaki közületek biológus vagy állatorvos, talán szemléletből megmondaná, hogy ez a fél hektár elegendő is lehet akár?

2014. máj. 2. 20:58
 1/2 anonim válasza:

Pl.: Városligeti, Feneketlen tavi kacsákat nem értem, ott víz lenne bőven, etetik is őket.

Ellenben hogy jön ki szárazföldre? Alig repülnek a kényelemben, de bírják az állandó úszást?

2014. máj. 2. 21:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Ehhez ökológusnak kell lenni és lehetőleg ilyen irányú ismeretekkel (van egy ismerősöm, aki urbán környzetekhez való adaptációt vizsgált, de ő sünöket nézett). Szemléletből én azt mondanám, hogy szerintem elegendő lehet, ha a környezet nem túl durva, pl. kerítés, és jön az iparnegyed nulla zöldterülettel. Értelmes átmenet mellett pár évig megfelelő lehet a terület, hogy utána nem néznek-e más hely után, nem tudom.

(Viszont mellettünk volt egy hasonló kaliberű hely, régi építkezés, a gödörben tó keletkezett, egy kisebb populáció simán megtelepedett. De Zugló, van zöld terület, a Városliget sincs annyira messze. Az ilyen kapcsolatok mellett egy kis terület is elegendő lehet.)

2014. máj. 2. 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!