Az udvarunkban leesett egy kis fekete rigó a fészkéből, repülni is tud de alacsonyan. Van egy kutyánk elkerítve, de már egyszer a ketrecének repült, és félek, hogy a kutya elkapja. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a nagyobb fiókák már kiszöknek a fészkükből és a földről tápláják a szüleik.Nálunk ez a kutya miatt eléggé veszélyesnek tűnik. Most egy kalitkában van, felraktuk a fára és a szülei keresték is. Láttam ahogy az egyk valami gilisztát hozott, de nem adta oda neki, nem mennek a közelébe. Nekünk is sikerült 3 gilisztát adni neki, többet nem mertem mert féltem, hogy túletetem. Most a fán van kalitkában, és remélem az éjszakát kibírja. Életerős, egészséges, a farktollazata nincs kinőve még. Holnap még meglesem, hogy a szülei etetik-e, és ha igen megvárom míg a farktollazata is kinő és elengedem. Jó amit teszek? mit tegyek ha nem jönnek a szülei, hogy etessék? ( a többi fióka valószínűleg eltudott repülni, mert volt vagy 3 pici, most 2 nagyonóbb rigó mind járkál a fa körül )2014. ápr. 25. 20:39
11/14 A kérdező kommentje:
Jó hír! A reggel mikor kimentem nagy örömmel láttam, hogy a kis rigó ugyanolyan életerős mint a tegnap. Kint hagytam és úgy látszik jó döntés volt. Amikor kiléptem a házból 2 rigó (egy barnás és egy fekete) reppentek el, majd mikor bejöttem rá 2 percre jött az apa, a fekete rigó egy akkora gilisztával amekkorát én a tegnap oda nem mertem volna a kicsinek adni, hatalmas volt:D, utánna érkezett az anya, a barnás egy kisebb gilisztával. Nem hagyták cserben a kicsit! Minden nap meglesem, de szerintem nagyon szerencsés a kicsi, csodálatos a szülei kitartása! Mikor megnéztem a kalitkát hangos csicsergésbe kezdtek, egyenesen mellém szállt a barnás rigó, próbálta védeni a kicsit. Most bentről figyeljük, de szerintem napok kérdése, hogy a tollazata teljes legyen és eltudjon repülni :)!
2014. ápr. 26. 07:15
12/14 anonim válasza:
A barna rigó a mama, a fekete meg a papa. Hatalmas csattogással akarnak elriasztani a kicsi közeléből? A hatalmas gilisztákat összeaprítják a kisebb fiókáknak, úgy adják a kitátott csőrükbe. Ha kinőtt a farka, akkor nyisd ki a kalitka ajtaját, ki fogják csalogatni a szülei, ha már tud magasabbra repülni, akkor semmi gond. Az, hogy nincs az udvaron bokor, elég nagy baj, oda már fel tudna ugrálni is. Ültess bokrokat ősszel. Közönséges fekete bodza is jó, akácosban kiásod és elviszed.
13/14 A kérdező kommentje:
Nem csattognak, már megszokták azt, hogy néha felbukkanunk az udvaron. Oda oda repülnek a közelünkbe. A picit gyakran látogatják, ahogy észrevettem 20 percenként hozzák neki az ennivalót. :) Arra várok, hogy a tollazata teljes legyen és akkor a kalitkát nyítva hagyom.
2014. ápr. 26. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!