Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem repül a hullámospapg...

Miért nem repül a hullámospapgájunk?

Figyelt kérdés

Már egy hónapja folyamatosan ki van nyitva neki a kalitkája, de ő odamegy az ajtóhoz, behúzza a csőrével és inkább csak gubbaszt a helyén. Pedig korábban nagyon szeretett repkedni.

Kb. egy hete kijött rajta egy kis tollhiányzás a csőre mellett, illetve elkezdett hullani a tolla. Eddig azzal próbáltunk rajta segíteni, hogy adtunk neki egy-egy zöldséget. Nem javult, úgyhogy hétfőn veszünk neki vitamint. Talán ezt a hiányt már hetekkel korábban érezte, és ezért nem repül olyan régóta? Talán ilyenkor nincs elég energiája? Vagy mi lehet a probléma?

2009. dec. 19. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Vidd állatorvoshoz és ő megmondja
2009. dec. 19. 16:25
 2/5 anonim válasza:
100%
Atoll hiányzás annak tudható be,hogy a papagáj örök vedlő.Én ritkán adok nekik almát de az itató vizükben viszont mindig van kondi csepp.Nem hiszem,hogy az energiájával volna valami probléma lehet meg ilyet valamitől.
2009. dec. 20. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Örök vedlő? ez milyen jelenség lenne egy háziasított állatnál? Nem tudom...

Hisz a vad madarak vedlenek egész éven át és a háziasítottak, pedig egyszerre kb egy hónap alatt dobják le.

Valószínűleg vedlik a kis madárka és azért nem repked. Ilyenkor lázas állapotba vannak. Kell neki a vitamin és a fürdés, ha lehetséges.

2009. dec. 21. 18:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vitamin hiány lehet, de amennyiben lehetséges, vigyétek el dokihoz. Biztos ami biztos!
2009. dec. 23. 01:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
2010. jan. 2. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!