Milyen tulajdonsagai vannak a nimfa papagajnak, meddig el el, parban is megtanulhat hangutanozni?
Figyelt kérdés
szeretnek vasarolni egy par nimfapapagajt szeretnem megtudni hogy milyen tulajdonsagokkal szamoltak. koszi2008. júl. 22. 20:18
1/7 anonim válasza:
Nagyon hangosak.Az egyik ismerősöm eladta mert végigrikácsolták a lakást.Párban nem egyedül könnyebben tudnak megtanulni beszélni.
2/7 anonim válasza:
Ha rájuk jön a bolondóra nagyon tudnak rikácsolni, de amúgy nagyon szépen tudnak dallamokat fütyülni, hangokat utánozni- enyémek nyávogni is tudnak:)Ezenkívül tartásuk egyszerű,könnyen lehet őket szaporítani.
3/7 anonim válasza:
Szia! Nekem volt nimfapapagájom. Imádtuk, mint minden állatot, de elajándékoztuk. nembírtuk idegekkel, főleg a panelszomszédok nem..:'( Ugyhogy nagyon jól gondold meg. Ha elkedz visítozni akkor az istenért abba nem hagyja. A miént nem utánzott semmilyen hangotsem. (Mondjuk nem fiatalként került hozzánk, mert annó még a kertesházunkban egyszer csak berepült a kertbe) Nagyon nagy gondolskodás kell neki, Nem lebeszélni akarlak, csak jó ha tudod. Ugy tudom 25 évig él, de ne lőjj le ha rosszul tom, szerintem párban is, miért ne?
4/7 anonim válasza:
Nekem két éve van egy pár nimfám és tudom,hogy soha nem cserélném el őket mondjuk egy hullámosra.Az igaz,hogy erősen rikácsolnak,de imádnivaló madárkák.Ha minden nap elegendő időt töltesz velük,hamar hozzádszoknak,és igénylik a közelséget.El sem tudod képzelni,hogy milyen jó érzés,amikor szépen óvatosan rálép a kezedre,vagy mászik a ruhádon,a válladról játszik a hajaddal....Nem cserélném el ezt az érzést!!Én is úgy tudom,hogy 25-30 évig élnek,persze megfelelő tartási körülmények között.Párban nem,vagy csak nagyon nehezen tanul meg utánozni,de ha megszereted őket,akkor úgysem ez lesz lényeg!Kell nekik pár játék,hetente több alkalommal reptess,de a legjobb lenne,ha röpdében élhetnének nyáron.(nálam is így van)Igénylik a változatos étrendet,a sok figyelmet.Hirtelen ennyi!Ha van még kérdésed,akkor írj,én válaszlok!
5/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat. nekem voltak hullamos papagajaim csak epp az volt veluk is a gond , hogy egesz nap "be nem allt a csoruk". persze tudom , hogy nincs olyan madar ami ne csicseregne-es ezt nem is szeretnem. de megis nincs olyan papagajfajta amelynek kicsit elviselhetobb a hangja??? mindenkeppen szeretnek egy madarat ezert valasztottam volna a nimfapapagajt mivel en a konyvekben ugy olvastam utana , hogy "csendes bohoc"-akkor megse???
2008. júl. 23. 11:43
6/7 anonim válasza:
A nimfapapagáj nem rikácsol állandóan.Csak reggel meg este.Legalábbis az enyéimnél így van.Ha reggel aludni akarsz,akkor legyen teljes sötétség a szobában,különben a nappal együtt fognak kelni,és hallgathatod őket egy darabig!! :)Amint látnak vmit a szobában,jöhet a reggeli ébresztő!!!
7/7 anonim válasza:
Hát az én Nimfám is kis ordibálógép viszont egy idő után, már megkedveled, megszereted a rikácsolását, nekem például amikor elkezdek gitározni és közbe ugrálni akkor ő is ezt teszi... nem ugrál hanem rázza a fejét, DE NAGYON ARANYOS (jah hát nem ezt mondom reggel 6 kor amikor ien kis napravirradt kakasként szaggatja a dobhártyámat) monjuk nekem is hasznos tudnivaló volt ez a 25-30 év mivel akkor örülhetek mert a madaram csak 8 éves :D:D, na szóval a hangutánzásról meg annyit ha direktbe akarod megtanítani NEM FOGJA, de ha tegyük fel valamit minden nap hall, akkor egyszer csak azt fogod hinni hogy valaki jár a házadba (a szekrány nyikorgása vagy éppen a konyhaszekrény mágnesének kattanása nagyon bejön neki :D) tehát csak nyugodtan vegyél egy kis rikácsoló 2 dekás "fenevadat" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!