A papagájok tényleg megvadulnak a tükörtől?
Nem az a legjobb kifejezés, hogy megvadulnak. Viselkedési problémáik lesznek, ebbe akár az agresszió vagy épp az udvarlás (a tükörnek) is beletartozik.
Védekezni nagyon egyszerű ellene. Ne tegyél be tükröt a madárnak. Tényleg nem jó.
Az én gyerekkori papagájom nagyon szerette a tükröt, semmi baj nem volt vele, kiegyensúlyozott, jókedvű papagáj volt.
Egy ismerősömnek viszont bekattant a papagája tőle, amikor bent volt a tükör, akkor udvarolt neki, aztán kivették és teljesen bekettyózott, egyfolytában kereste, úgy viselkedett mint aki megbolondult, és az emberekkel is agresszív lett. Azóta sem normális.
A mostani papagájomnak is volt bent egy ideig tükör, aztán ki is vettem amikor utána olvastam hogy árthat. Neki nem lett baja, de látom hogy nagyon érdekli, egyszer amikor ki volt engedve rátalált a polcon a tükrére és alig lehetett onnan elzavarni, végleg eltettem mert láttam hogy ő is függő kezd lenni. Akkor már lett párja és láthatólag a párjával sem foglalkozott amikor rátalált a tükrére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!