Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek a papagájommal?...

Mit tegyek a papagájommal? MEGŐRÜLÖK!

Figyelt kérdés
Kb.3-4 hónapja vettük, nagyon aranyos volt nem ordított csak csicsergett édesen azonban kb. 1,5-2 hónapja folyamatosan ordít. Akármit csinálunk vele ordít. Ha letakarom, kirakom az erkélyre ordít. Ha kiengedem támad a kezünknek. Azt mondták majd elmúlik párosodni akar egy pár hét és túl lesz rajta. De ő már nem pár hete csinálja! Most költözünk új lakásba és nem szeretném ha az összes szomszéd jönne,hogy ordít a papagáj viszont sajnálnék tőle megszabadulni (ajándékozás, eladás stb.)! Mit tegyek vagy mi lehet a baja?
2009. nov. 28. 09:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%

Nekem is azt javasolták vegyek neki párt.ugyan ez volt a helyzet...vettem is, szintén fiút, nem akartam kisnimfákat :D...azt mondták ellesznek egymással...ezzel nincs is gond...csak az hogy a második nimfám kétszerolyan hangosan és kétszerannyit ordít, de legalább az első csöndben van :D...most akkor vegyek egy harmadikat ??? :D De nálam a lefárasztás sem használ...kiengedem, kiröpködi magát, visszateszem aztán dumál tovább :D

Na szóval ezeket csak azért írtam hogy nem minden esetben használ a pár meg a reptetés :D

2009. nov. 30. 12:54
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék párt neki, mert én is attól félek,hogy dupla olyan hangosan ordítanának :)
2009. nov. 30. 15:58
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor alaptalan dologtól félsz!

Előzőnek:

Az nem volt jó ötlet, hogy vettél neki még egy hím társat és láthatod az okát is, vagyis hallhatod.

Még szép, hogy az egyik megpróbálja túlkiabálni a másikat, hisz csak riválist látnak egymásban a két hím.

Nem kötekedésképpen, de te sosem láttál természetfilmet?

Valamit azokból is lehet tanulni, de legfőképpen a saját tapasztalatunk mutatja meg a helyes utat a madártenyészet évei során.

Kérdezőnek (meg az előzőnek is):

Nyugodtan vehetsz neki egy tojó párt. ez nem azt jelenti, hogy majd sorra fogják kikelteni a kicsiket, csak van egy társuk, akivel nem rivalizálnak!

És nem nagy dolgot fogok elárulni, ha azt mondom, hogy odú nélkül úgysem költenek!

A tojó tojhat néha tojást, de kiveszed és kész. Nem fog megsértődni, belepusztulni, hogy elvetted tőle.

És ráadásul még a hím is csendesebb lesz!

Nem értem, hogy miért fél mindenki attól, hogy kicsik lesznek, amikor csak megfelelő környezetben és odú mellett költenek!

2009. nov. 30. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!