Mit tegyek a papagájommal? MEGŐRÜLÖK!
Nekem is azt javasolták vegyek neki párt.ugyan ez volt a helyzet...vettem is, szintén fiút, nem akartam kisnimfákat :D...azt mondták ellesznek egymással...ezzel nincs is gond...csak az hogy a második nimfám kétszerolyan hangosan és kétszerannyit ordít, de legalább az első csöndben van :D...most akkor vegyek egy harmadikat ??? :D De nálam a lefárasztás sem használ...kiengedem, kiröpködi magát, visszateszem aztán dumál tovább :D
Na szóval ezeket csak azért írtam hogy nem minden esetben használ a pár meg a reptetés :D
Akkor alaptalan dologtól félsz!
Előzőnek:
Az nem volt jó ötlet, hogy vettél neki még egy hím társat és láthatod az okát is, vagyis hallhatod.
Még szép, hogy az egyik megpróbálja túlkiabálni a másikat, hisz csak riválist látnak egymásban a két hím.
Nem kötekedésképpen, de te sosem láttál természetfilmet?
Valamit azokból is lehet tanulni, de legfőképpen a saját tapasztalatunk mutatja meg a helyes utat a madártenyészet évei során.
Kérdezőnek (meg az előzőnek is):
Nyugodtan vehetsz neki egy tojó párt. ez nem azt jelenti, hogy majd sorra fogják kikelteni a kicsiket, csak van egy társuk, akivel nem rivalizálnak!
És nem nagy dolgot fogok elárulni, ha azt mondom, hogy odú nélkül úgysem költenek!
A tojó tojhat néha tojást, de kiveszed és kész. Nem fog megsértődni, belepusztulni, hogy elvetted tőle.
És ráadásul még a hím is csendesebb lesz!
Nem értem, hogy miért fél mindenki attól, hogy kicsik lesznek, amikor csak megfelelő környezetben és odú mellett költenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!