Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem fütyül a kanári...

Miért nem fütyül a kanári madaram?

Figyelt kérdés
1 éves a kanári madaram. Nyáron még szépen fütyült de Szeptember környékén elkezdett vedleni és azóta nem fütyül. A vedlés már befejeződött nála. Mi lehet a probléma? Mit csinálhatnék hogy újra szépen fütyüljön?

2013. nov. 26. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha egyedül van lehet nem érzi jól magát. Hát lehet most a tél miatt csendesedett el.
2013. nov. 26. 14:20
 2/7 Törpilla57 ***** válasza:
100%

Mikor fejezte be a vedlést? Lehet, hogy elhúzódott nála, igaz elég későn is kezdte:általában június -szept.között lezajlik a kanáriknál a vedlés. Ha le is zajlott, utána elég nehezen "zendítenek" rá.

Igaza van az első válaszolónak is,:ha egyedül van, akkor nem biztos hogy van kedve fütyülni, ha veszel mellé még egy kanárit, akkor meg azért kell külön tartani, mert 1.ha fiú, akkor féltékenyek egymásra, és verekednek 2 ha tojó, akkor meg próbálkozni akar, ha mégsem, akkor meg a közös kalitka nem ösztönzi arra, hogy elnyerje "szíve hölgy"-ét...

Ha majd elkezd újra fütyülni, akkor majd azt is látod, hogy ha süt a nap, akkor boldogabbak, és fütyülnek. A borongós, esős időben meg nagy búsan gubbasztanak.(nekünk sincs ilyenkor kedvünk sok mindenhez...)

Egyébként nincs más baj, ugye? Eszik, iszik? nem borzolja a tollait? Ha nincs betegség, akkor várj türelmesen, esetleg próbálkozz zenével, vagy "saját" fütyüléssel. Remélem hamarosan élvezheted a hangját!!!

2013. nov. 27. 18:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszokat. Sajnos a mai nap meghalt... :( Nem tudom miért mert huzat nem érte, evett nagyon sokat, ivott is, nem ment a hasa. A tollát borzolta. Bár nem tudom azt miért és nem tudom annak mi a jele. A tollazata gyönyörű volt...komolyan nem értem miért pusztult el :( . Vagy az baj, hogy például este nálunk nem megy a főtés és akkor olyan 17 fok van bent és reggeltől estig mikor megy a fűtés akkor 20 fok van? Én erre gyanakvók másra nem nagyon tudok gondolni.
2013. nov. 28. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:
A hőmérséklet nem probléma.Egy idős házaspárnál a verandán volt.Fedett részen.Télen is 0 fok lehetett.Mikor eljöttem tőlük/albérletben laktam/akkor voltak 12 évesek.A 87 éves bàcsi szerint,matuzsalemi kort éltek.
2013. dec. 3. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Az egy nagy hülyeség hogy egyedül nem érzi jól magát mert a kanárik minél kevesebben vannak együtt annál jobban érzik magukat.Amúgy a tojó madarak nem fütyülnek csak néha csippannak egyet.De lehet hogy valamitől kicsit felpuffadt az én madaram akkor tépgedte a tollát de lehet hogy csak fészket akar építeni belőle. (ha tojó)
2014. jan. 4. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Többen vannak akkor kapcsolatba kerülnek egymással és a költésre koncentrálnak de egyedül az én madaram nagyon jól érzi magát a lakásban. Lehet valami olyan lelki stressz érte ami kicsit megviselte pl.: megkergette a macska. Dalolássz neki szánj rá egy kicsivel több időt ha nem változik hívj fel valami orvost de ha túl kicsi a kalitka egy idő után agresszív lesz magával is és ki akar menni.
2014. jan. 4. 19:17
 7/7 anonim válasza:

Az én kanárim nem énekel és zöldet fosik

mit tegyek hogy ne tegye ezt

2014. nov. 12. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!