Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Van 2 Kanári madaram, többször...

Olgici kérdése:

Van 2 Kanári madaram, többször raktak már tojásokat, rendesen ültek is rajta, mégsem kelt ki soha semmi és mikor feltörtem a tojásokat egy hónap után, csak sárgája meg fehérje volt benne. Már 4 hónapja próbálkoznak folyamatosan, de semmi. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 9. 00:49
 1/2 anonim ***** válasza:
A fiú rendesen udvarol, és van köztük aktus tojásrakás előtt? Mert ha nincsen megtermékenyítve a tojás, akkor minden hiába. Esetleg egy másik fiúmadarat kéne szerezni? Vagy pár hétre külön rakni őket és amikor a fiú már nagyon énekel, újra összerakni őket. Nekem annak idején sikerült a keltetés, 3 fiókánk volt, de először úgy jártam, hogy amelyiket fiúnak vettem, és énekelt is rendesen, kiderült, hogy lány. Utána vettem egy fiút újra.
2013. jún. 9. 06:44
 2/2 anonim válasza:

Attól is függ, hány évesek. Sajnos sok kritérium van az ő esetükben is, legalább több, mint gondolnánk..

Először is ivarérettnek kell lenniük (minimum 1 éves a kanári), de az enyéim esetében például 2 év, mert teljesen fehérek (albinok, gyanítom). Nem árt az sem, ha összeillenek, kedvelik egymást. Ebben az esetben az is fontos, hogy hogyan raktad össze őket. (nem lehet csak úgy egyik napról a másikra meglepni egy párral és rögtön elvárni, hogy udvaroljanak)

Figyelni kell a jeleket is, hogy valóban udvarol-e a hím, ehhez jó, ha külön vannak előtte, így hallod, hogy énekel a tojónak.

A madarak nemét szerintem csak olyasvalaki tudja megállapítani, aki tapasztalt és esetleg szakember (ránéz a kloákájukra és tudni fogja).

Az én esetemben is vicces volt, mikor kezdetben teljesen felcseréltük a nemüket... volt is nagy meglepetés mikor megtudtuk, ki a tojó és ki a hím :)

Még egy fontos dolog, adsz nekik rendesen tojást a párzási időszakban és egyéb zöldségeket, gyümölcsöket, amiket ilyenkor kell? Tudod, a tojásos lágy eleségtől indulnak végül is be.

Remélem tudtam valamennyit segíteni. :)

2013. aug. 5. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!