Van 2 Kanári madaram, többször raktak már tojásokat, rendesen ültek is rajta, mégsem kelt ki soha semmi és mikor feltörtem a tojásokat egy hónap után, csak sárgája meg fehérje volt benne. Már 4 hónapja próbálkoznak folyamatosan, de semmi. Mit tegyek?
Attól is függ, hány évesek. Sajnos sok kritérium van az ő esetükben is, legalább több, mint gondolnánk..
Először is ivarérettnek kell lenniük (minimum 1 éves a kanári), de az enyéim esetében például 2 év, mert teljesen fehérek (albinok, gyanítom). Nem árt az sem, ha összeillenek, kedvelik egymást. Ebben az esetben az is fontos, hogy hogyan raktad össze őket. (nem lehet csak úgy egyik napról a másikra meglepni egy párral és rögtön elvárni, hogy udvaroljanak)
Figyelni kell a jeleket is, hogy valóban udvarol-e a hím, ehhez jó, ha külön vannak előtte, így hallod, hogy énekel a tojónak.
A madarak nemét szerintem csak olyasvalaki tudja megállapítani, aki tapasztalt és esetleg szakember (ránéz a kloákájukra és tudni fogja).
Az én esetemben is vicces volt, mikor kezdetben teljesen felcseréltük a nemüket... volt is nagy meglepetés mikor megtudtuk, ki a tojó és ki a hím :)
Még egy fontos dolog, adsz nekik rendesen tojást a párzási időszakban és egyéb zöldségeket, gyümölcsöket, amiket ilyenkor kell? Tudod, a tojásos lágy eleségtől indulnak végül is be.
Remélem tudtam valamennyit segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!