Orpington vs magyar tanyasi csirke?
Figyelt kérdés
Melyik fajta az életrevalóbb / ellenállóbb? Illetve melyik hasznosítja jobban a takarmányt?2013. nov. 7. 17:35
1/4 anonim válasza:
Magyar tanyasi. Az orpington az egy dísztyúk valójában. kinézetre szépek, de nekem nem kellene. Nekem mindig is a hagyományos csirke volt. Nagyon meg vagyok vele elégedve, amiért tartom őket, maximálisan teljesítik. Mindent megesznek, ami a konyhában hulladéknak minősül, legyen az kávézacc vagy burgonyahéj. Nagyon jól tojnak, ha megfelelő mennyiségű zöldet kapnak. Nekem naponta nyári szezonban napi 8 tojás megvan a 15 aktívan tojó tyúkomtól. Nem betegesek, az időjárásnak ellenállnak, nekem míg kisebbek, addig zárt helyen vannak, amikor meg már kifejlettek akkor önállóan mennek vagy a zártra vagy a szabadba. Én a magyar csirkét ajánlom. A húsuk ízletes, de érdemes kétévente állományt frissíteni mert az öreg tyúk húsa már kevésbé olyan finom
2/4 anonim válasza:
Nekem egy redbro és 4 erdélyi kopasznyakú tyúkom van. Én tojótápot etetek velük nagyobb részben és sötétedés után ég náluk egy energiatakarékos égő pár órát, így nem egy nap van a héten, amikor 5 tojást hozok be tőlük még most is.
3/4 anonim válasza:
Orpington egyébként tojik kb. annyit mint a magyar, és nagyon jó kotlósok. Egy állatorvos ismerősöm csak magyarokat tart régóta, ő azt mondta, nem igazán kotlottak nála. Japánokat is vett, mikor közülük két tyúkocska megült, érdekes módon egy magyar tyúkja is megkotlott. Csak 13 tojást tett alá, mert nem bízott benne, de úgy tűnik példát vett a másik kettőről, mert nagyon szépen kikeltette és felnevelte a csibéket.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!:) mentek a zöldek.
2013. nov. 10. 10:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!