Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szerintetek hogy tudnék...

Szerintetek hogy tudnék segiteni a nimfa papagájomnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van 2db nimfa papagájom az egyik 1.5éves a másik 5éves mindkettö hím, de mindketten "csipognak" mindennap hogy kiakarnak jönni, kiengedem öket majd repkednek mikor megunják akkor rászallnak a kalitkájukra a fiatalabbikat berakom úgy hogy az ujjamra ül az öregebbik pedig fél tölem és nem mert ráülni az ujjamra hanem "fújtat" de amikor a kalitkájában van akkor énekelek beki és visszaénekli, a kezemböl eszi a kölest stb de nem képes ráülni az ujjamra és ezért elég nehézkes a visszarakása mert úgy csinálom hogy mikor a földön van leveszem a kalitka tetejét és "rárakom" a papagájra majd a fiatalabbikat visszarakom. Tudnátok valami tippet adni hogy hogyan szokassam arra h ráüljön az ujjamra mert már 4 hónapja nálam van de mikor a fiatalabbikat vettem az már az 1. hónapban ráült az ujjamra. Elöre köszi.

2013. okt. 28. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Az hogy mikor ül rá az ujjadra papagájfüggő. Van amelyiknek több év kell, hallottam olyanról is amelyiknek 2 hét. Azt is vedd figyelembe hogy egy 5 éves papagáj már nem olyan fiatal, nem tanul olyan gyorsan. Az idősebb papagájokkal türelmesnek kell lenni. Hogy ráüljön az ujjadra ugyanazt kell vele csinálnod mint a fiatalabbikkal, de sokkal többször és sokkal nagyobb türelem kell hozzá. Remélem tudtam segíteni :)
2013. okt. 29. 07:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. De még egy valamit nem értek mikor vettem bedugtam az ujjamat odajött és elkezdte csipegetni az ujjam barátságosan és nem menekült mióta nálam van azóta fél az ujjamtól ha bedugom rámfújtat és arrébb megy. Ez lehet azért mert sok papagájjal volt összezárva hosszabb ideig??
2013. okt. 29. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Ezt azért csinálta, mert mikor hazavitted ki volt merülve az utazástól. Olyankor sokkal barátkozósabbak. Remélem majd megtudod szelídíteni.

2013. okt. 30. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!