Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem tojnak a tojótyúkjai...

Miért nem tojnak a tojótyúkjaim? Drága táppal etetem őket de mégsem tojnak, nagy gondban vagyok.

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz,elnézést:

Tehát vettem 70 db tojótyúkot,ketreces tartásra,drága 8500ft/100kg-os táppal etettem őket és szépen tojogattak,napi 30-60 között,nem értem miért is nem álltak be szépen.A tojást eltudtam adni itt a környéken,igy azt gondoltam még veszek tyúkokat 200 db-ot vettem +még ketreceket,elég sokba volt ez igy összesen.Ezt a 200-at már másik helyről vettem,a faruknál nem nagyon volt toll sem,mert elvileg sokan voltak együtt és kicsipkedték egymásnak.

Tehát megvettem őket,ami fura,hogy 900 ft-ért darabját,de az eladó megesküdött,hogy ezek nem kitojt tyúkok.

Az elhozatal napján,nem tudtam ketrecbe tenni őket,igy szabadon voltak,és másnap reggelre 200 tyúk tojt 120 db tojást,aminek nagyon örültem is,mondom ez már csak jobb lehet,következő nap,még mindig szabad tartásban,már csak 100-at tojtak igy 200-an,ami 50 %,ezután tettem őket ketrecbe elsőre 5-öt tettem minden ketrecbe,mert 6 férőhelyesek,de ezek még nem is voltak túl nagyok,tehát szépen elfértek.A következő nap termelése: 70,utána 50,majd 30 tojás /200 tojótyúk,drága tojótakarmánnyal,mészkiegészítővel etetve.Valamiért annyira nem is akarják enni ezt a tápot,de végül is elfogy,de nem tojnak.

Vizet annyit kapnak amennyit kérnek,tehát nyugodtan ihatnak.De nem tojnak egyszerűen.Most vagy kitojt tyúkot vettem 900 ft.ért,amit azért nem hiszek,mert első alkalommal sokat tojtak,vagy a ketrec a gond,de már szabadon sem tojtak annyit,esetleg a táp lehet.Valakinek ötlete? Köszönöm!

2009. nov. 13. 11:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam rajta,hogy eladom őket,de végül is még fektetek bele pénzt és most kukoricadarát,egész kukoricát,tojótápot és salátát,zöldségeket kapnak,tojni nem akarnak,de kaptak kakasport is,most nem gubbasztanak,nem alszanak,nagon elevenek,kicsit hizlalom őket és utána hátha tojnak majd.

Köszönöm a válaszokat :)

2009. nov. 30. 21:37
 12/12 anonim válasza:
A válaszokat nem olvastam és mivel a kérdés régi ezért már megoldottad de azért írok. Nekem a tyúkjaim már öregek voltak ezért vettünk néhány elég rossz állapotba lévő tyúkot. Betettem őket az öregebbekhez és aztán egyáltalán nem volt tojás mert egy-két tyúk ette a tojást. Lehet hogy nálad is ez volt a gond.
2013. ápr. 2. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!