Ordítozó papagájjal mit tehetnénk?
Olyan madárról van szó (nimfa), akivel napi szinten foglalkozunk. Több dallamot fütyül, elég nagy a kalitkája és változatosan van etetve. Szóval a probléma nem betegség vagy elhanyagoltság miatt van. Mégis, ha nem lát minket, azonnal éktelen ordítozásba kezd. Ha itthon vagyunk, és nem végzünk olyan tevékenységet, amiben zavar minket, vagy ő van veszélynek kitéve, akkor kint lehet folyamatosan. De nem tudok átmenni egy másik helyiségbe, vagy elmenni wc-re anélkül, hogy üvöltene. A letakarás működik, ha a kalitkában van, de ez nem megoldás, nem élheti így az életét, hogy ha épp nem tudunk vele foglalkozni, akkor letakarjuk, mintha ott se lenne.
Próbáltam mindenféle nevelési módszert a 2 év alatt, mióta megvan, de nem működik, neki csak akkor jó, ha látja valamelyikünket. Kb. 6 hetesen került hozzánk. Már a szomszédok is szóltak miatta, és tanácstalan vagyok.
Nem szeretnék megválni a madaramtól, tud valaki segíteni?
Szerintem is szerezz mellé egy társat. Akár azonos nemű is lehet, ha nem akarsz szaporulatot.
Az egyedűl tartott papagájok, azért hangoskodnak mert megpróbálják megtalálni a fajtársaikat/a csapatukat.
Ha ketten lennének, csak reggel kiabálnának egy kicsit, meg ha valami megzavarja őket. Egyébként egész nap meg se szólalnak.
Én is azt olvastam, hogy olyankor a párját hívja és keresi. Az enyém is erősen szokott ordítozó hangot kiadni, ha kimegyek a szobából vagy amikor meglát.
Most akarok neki egy párt, de félek, hogy visszavadul utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!