Hullámos papagájt hogyan lehet kézhez szoktatni? és tényleg meglehet tanítani beszélni? Hogyan vegyem rá hogy megkostolja a gyümölcsöket?
Szép fokozatosan és rengeteg türelemmel a legjobb barátoddá teheted. Kezdetben csak ülj a kalitka mellett, de ne magasodj fölé, beszélj halkan. Meg fogja szokni, hogy nem bántod. Adj neki kézből 1 hét után fürtös kölest, ha látod, hogy nem menekül előled. Ez egy hosszú folyamat, ha rájön, hogy mindenki szereti, akkor érdeklődni fog, kíváncsiskodni, te pedig kézhez szoktathatod, kiengedheted, szeretgetheted.
Beszélni meg tudnak tanulni, de ez ne legyen elő szempont. Ha van érzéke megtanulja. Az enyém 4 hónap ittlét után szólalt meg először, azóta állandóan újabb és újabb szavakat sajátít el. A másik viszont nem akar megszólalni, de én enélkül is imádom őket. :)
Gyümölcsöt, zöldséget nálam csak kézből hajlandóak enni. Ha újat kapnak, először mindig nekem kell enni belőle, mert amúgy megijednek. Ha látják, hogy én jóízűen kóstolgatom, akkor ők is megkóstolják. Ez persze azt hozta magával, hogy a szobámban nem ehetek, mert elvennék. :D
Idővel mindenképpen szerezz neki egy társat! El nem tudod hinni, mennyire más! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!