Miért van az hogy itt egy csomóan azt írják hogy a hullámosok/nimfák/stb (kisebb papagájok) nem eszik meg a gyümölcsöket és/vagy zöldségeket vagy hogy a magokon is boldogan, egészségesen elélnek tehát nincs szükségük kiegészítő kajára?
Az én hullámosom,nimfáim érdekes módon az almától a málnán, sütőtökön át a zabpelyhes,kefires tehéntúróig mindent megesznek. Az egyik kedvencük az amikor egy főtt kukoricacsőből pár cm vastag csíkokat vágok és fellógatom a kalitkájukban.
A hullámosomat az elején sajnos sokáig nem etettem változatosan mégis rá tudtam szoktatni rengeteg mindenre. 2 papagájom utálta a sárgarépát(legalábbis ezt gondoltam) addig amíg több hónap után el nem kezdtem nekik párolva adni. Párolva imádják de már nyersen vékony karikákra vágva és reszelve is megeszik.
Szóval akkor ki is a hibás? A madár aki nem kezdi el zabálni mondjuk az almát mert nem ismeri (sajnos) mint a magot azóta mióta kijött az odúból +teljesen más az állaga,formája,íze mint a magoknak? Vagy a gazdája aki lusta mindennap berakni neki valamit,próbálkozni a madara egészségéért?
Arról már nem is beszélve hogy a változatos étrenden túl írhatnék a napozásról is. Ugyanis amelyik papagájt nem éri közvetlen napfény(nem üvegen keresztül,nem kánikulában) az nagy valószínűséggel kalciumhiányos. Szóval hány papagájtartónak van madaraknak való naplámpája vagy hány papagájtartó viszi ki a papagáját jó időben kis kalitkában/hámban és télen kabát alá dugva úgy hogy csak a feje napozik hetente legalább 2-3 alkalommal kb fél órára?
Ezt csak azért írtam le mert gondolom sokan jönnének azzal hogy az én papagájom x éves semmi baja nem volt eddig és nem nagyon eszik magokon kívül mást. Általában a kalciumhiánynak sincs észrevehető tünete mégis hány szobában magon és vízen tartott hullámos,stb az. Szóval attól hogy nem látszik hogy baja van még lehet baja.
Mert sokan bekategorizálják őket igénytelen fajoknak.
Pedig nagyon örülnek és meg is hálálják a sok finomságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!