Hogy van ez a hull. papagáj genetikájában? Miért jönnek ki nekem vajszínű egyedek?
Angol, de elég sok képpel jön. Én ezt használtam kiindulási pontnak, de nem tudtam megtippelni, melyik a vajsárga egyed. Azt viszont sejtem, mi lehet a gond: a "sárgaarcú", azaz yellowface jegyűeknél jöhet ki vajsárga utód, viszont a lutínó ino génes, neked a kék ágból kell a yellowface gén. Ezért jön ki kék/zöld párosításból vajsárga, lutínó esetén viszont lutínó. Az albínó elméletben rendelkezhet yellowface génnel, mivel az kék (jól értem?), de ha albínóxalbínó párosítás van, ez el is veszhet, mivel nem jelenik meg fenotipusosan (könnyebb rossz párosítást hozni).
Köszönöm, az oldal hasznos.
Am nem értem pontosan mit írtál. Igen van a yellowface gén. Amiről én beszélek, akkor meg az egész papagáj olyan színű, mint a feje a kék papagájnak. Tehát akkor az én esetembe miért lesz az egész papagáj sárga és miért nem csak a feje?
Mint itt a bal oldali.
Asszem ha jól értelmeztem kaptam választ.
De eléggé bonyolult. Ha jól szűrtem le, akkor a színes párom hímjébe kell lenni az ino génnek. És, ha ezt örökíti, akkor 50%-ban jöhet ki lutínó, de csak tojó lehet lutínó ilyen esetben. És igaz is, nekem amik így jöttek ki, lutínók, mind tojó lett :))
Akkor vannak kotlási időszakba, amikor a csőrük sötétbarna.
Milyen ketrecben vannak? Lehet, hogy környezet változásra van szükségük. Nekem a mély és sötét odút kedvelik a legjobban. Nekem, amikor nehezen indulnak be szénaszálakat lógatok ki az odú lyukán, h kíváncsivá tegyem őket és ez általában bejön. A főtt tojás ösztönzi a tojót a költésre. De vigyázni kell, h jó kemény legyen. Én a kezdetektől adom nekik minden nap. Am pontosan mennyi idősek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!