Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A papagájok csak csapatba...

Kovács.Dávid.hullám kérdése:

A papagájok csak csapatba szaporodnak? én gondolok a hullámos és a mimfa papagájra!

Figyelt kérdés
van két hullámos papagájom és el kezdett tojni most van a második tojásnál de nem ül rá a tojására. miért lehet ez ???? Bocsi hogy ezt még ide irom de a mamám nem akarja engedni hogy legyen nimfa papagájom mert azt mondja hogy hangossak meg hogy nagyon rikácsolnak és hogy télen nem lehet a házba tartani mert mikor a tv-t nézzük nem lehet a tv t nézni mert rikácsol meg ilyen hangokat adki hogy piiip piiiip piiip és egésznap ??

#csoport #papagáj #gondolat #szaporodás #a Nimfára #hullámosra
2013. aug. 24. 20:17
 1/2 gas72 ***** válasza:
A hullámosokról nem sokat tudok, de itt olvasgathatsz róluk. [link] Viszont úgy tudom hogy párban állnak, és nem mindig kezdi el rögtön a kotlást. A nimfák viszont egy életre választanak maguknak párt. A kakadufélék elég hangosak, néha a nimfa is hangos tud lenni, nem biztos hogy érdemes tv közelébe rakni, mert vagy utánozza azt (hangoskodik) vagy pedig azért hangos, mert nagyon idegesíti. A papagájok főleg a halk, lágy zenét szeretik. Nem egész nap adja ki, csak ha egyedül van, esetleg a párjával együtt unja magát akkor rikácsol egész nap (nem csak a tv-re), ilyenkor célszerű röptetni. Vannak viszonylag halkabb papagájok, de ha kakadufélét akarsz venni, számolj a csiviteléssel. Nekem pl. az emeleti szobámba viszem majd őket :) ott nem fogják zavarni a család többi tagját.
2013. aug. 24. 21:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Én évek óta úgy szaporítom a hullámosaimat, h egy ketrecbe csak egy párat rakok, mert különben nekem kifosztották egymás odúját. :S A nimfapapagájok nekem csoportosan költenek, 3 pár van egy ketrecbe és van olyan is, h egy odúba rakják le a tojásokat. A te madarad pedig valószínűleg azért nem ül a tojásokon, mert általában csak akkor ülnek rajta, ha már lerakta az egészet, hogy egyszerre keljenek ki a fiókák. De az is lehet, h nincs megtermékenyítve.
2013. aug. 26. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!