Mit lehetne tenni h ne tépkedje nimfa papagájom a tollait?
Egyszer láttam az NGC-n egy filmet erről, ott azt mondták, hogy unatkozik a madár!
A filmben úgy "gyógyították", hogy néha átrendezték a kalitkát, kapott néhány játékot, és a kaját se direkt kapta, hanem meg kellett dolgoznia érte! Pl. kapott almát, de úgy, hogy átfúrták, és fellógatták neki, hogyha éhes csipegesse!
remélem ez segít valamit:)
Valószínűleg unatkozik. Szerezzetek be minél több játékot; fellógatható labda, hinta, tükör. Tanítgasd, hogyha van időd. Például, hogyha még nem teljesen szelíd, akkor szelidítgetheted. Röptesd a szobában, élvezni fogja! :) De hogyha nincs annyi időd, szerezz be mellé egy párt, az mindent megold!
Azonban lehet, hogy valami bőr problémája van. Mindenképp vigyétek el állatorvoshoz, nem árt, még hogyha nincs is semmi baja. :) Egyébként én a hullámos papimat azzal szoktam lefoglalni, hogyha nem vagyok itthon egy kis ideig (mondjuk egy órára) akkor bekapcsolom a rádiót, ő meg utánozza. :) Ez segíthet abban is, hogy hamarabb megtanuljon beszélni, valamint segíti a hangokkal való együttélést. (Például ne kapjon frászt, ha buli van otthon :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!