Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Kihez forduljak? Fekete rigó...

Kihez forduljak? Fekete rigó fióka

Figyelt kérdés
Egy kis feketerigót hoztak a szomszédok,( tudom hogy nem szabadott volna felvenniük) de sajnos én nem tudom megfelelően gondját viselni. Kihez fordulhatnék? Köszönöm
2013. júl. 26. 10:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2013. júl. 26. 10:46
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm, de sajnos szállítani nincs lehetőségem a kis madárkát :(
2013. júl. 26. 11:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Ne add fel, segítek.

Az állatkereskedés meg se forduljon a fejedben!

Én sem értettem a madarakhoz, amikor hozzám került egy véres szárnyú rigófióka, volt kalitkánk" ami egyébként a hörcsögöm ketrece volt, ott lakott 2 hétig, de a mosókonyhában (nem használjuk semmire) ki is engedtük nappalra, hogy tanulgasson repülni. Első nap pedig a szobámban volt, amikor leckét írtam, ott ült mellettem, simogattam, nyugtatgattam, és estére is kint maradt, a felült a TV kábelére, és ott aludt reggelig, reggel megetettem, mentem suliba, 1-kor hazajöttem, már ordított, megint megetettem, 2-3 óráig csönd, ez így ment majdnem 2 hétig.

Amiket evett: csonti (horgászboltban nagyon olcsón elhet venni, csak a csontikat hűtőben, pincében tárold, hogy ne keljenek ki. Mielőtt odaadtam neki, a forgácsot lemostam róluk, hogy ne akadjon meg a torkán, jobban csússzon. 10db egy evésre bőven elég, ennél többet nem igazán adtam neki. Emellett kapott még áztatott kutyatápot, jó nedvesen, hogy ne száradjon ki. Ezeket felváltva adhatod neki. Így minden rendben lesz vele.

Aztán amikor nagyobb lett, megszokott minket, gyűjtöttem neki gilisztákat is, de ezt már egy kis tálba raktam, egy kis földdel, hogy ő halássza ki magának. 6-7 darabot beraktam neki, és szépen befalta őket. :)

A dolog legkellemetlenebb része a takarítás volt, de megérte, ha ezzel megmentettem egy kismadár életét. Az a rigó visszajárt az udvarunkba sokáig. :)

2013. júl. 26. 11:19
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igazából az is a problémám része, hogy telis-tele van élősködővel, annyira hogy ha hozzáérek tele lesz rögtön a kezem is :( ivermectinnel lekezeltem, de semmi javulás

2013. júl. 26. 11:30
 15/16 anonim válasza:
Talán egy állatvédő egyesületet kellene felhínod, hátha valaki elszaladna érte hozzátok és a gondjaiba venné. Nézz körbe a neten!
2013. júl. 26. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem még őket érdemes felhívni, ők talán ki tudnak érte menni, de az előbbi két linken megpróbáltál hívni valakit?

2013. júl. 26. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!