Hogyan szelidítsem meg a nimfapapagájom?
Szia! 13 éves vagyok, nekem is volt egy kis nimfám:)
Ha nemrég kaptad/vetted, akkor ez természetes, hiszen új vagy neki te is és a környezet is. Először csak ülj a kalitka mellett sokáig, és olvass hangosan, énekelj, vagy beszélj. Hogy szokja a hangod és a jelenléted. Ha ezt megteszed egy héten keresztül minden nap (mondjuk egy 2-3 órát ott ülsz) akkor megpróbálhatod azt, hogy kinyitod a kalitka ajtaját. Csukj be minden ajtót és ablakot a szobában. Nagy valószínűséggel egy kis idő múlva, ki fog repülni. Körbe repül majd a szobában, és megpróbál mindent jól szemügyre venni. Előfordulhat, hogy kicsit megcsipked valamit, de nálam nem volt ilyen. Hagyd, hadd nézzem körül. Egy jó 3-4 órát maradj ott vele ha lehet. Kis idő múltán meg fogja unni és vissza fog menni a kalitkába. Ha már jó sokat ücsörögtél mellette és sokat beszéltél is hozzá, próbáld meg berakni a kezed a kalitkába. Szépen lassan és nyugodtan nyújtsd felé a kezed. Ha még mindig fél, próbáld meg azt, hogy valami kis magvakat, vagy gyümölcsöt teszel a tenyeredbe. Ha ezt jó sokszor megismétled, hamarosan közelebb fog engedni magához. Ha már nem menekül el a kezed elől, és esetleg megeszi a kezedből az ételt, akkor simogasd meg. Vakargasd meg annál a piros foltnál, ami a fején van. Azt szeretik:)
Jó sokszor ismételd meg ezeket és egy idő után jól összeszoktok majd.
Nézz körül ezen az oldalon, itt is leírják, hogyan szelídítsd meg, és sok más hasznos infót is találsz:) [link]
Sok sikert!
(előző vagyok)
Az, hogy elrepült, biztos nagyon megviselte, emiatt is lehet, hogy nehezebben barátkozó típus. De ne add fel, és légy türelmes. Mennyi idős vagy?
Én is :)
Ha még valami kérdésed van, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!