Találtam egy gyémántgalambot. Hogyan tartsam?
Ma reggel itt volt az udvaron a széken.. Most délután az ajtó előtt sétált.. Valahonnan kiszökhetett, és azért jöhetett ide mert hallja a papagájaink hangját. először azt se tudtam milyen madár.. csak rákerestem a neten, és gyémántgalamb. Nagyon nagyon szelíd, és közel enged magához. Beraktuk a kazánházba, és ott adtunk neki papagáj eledelt, amit meg is eszik, nagyon éhes, és szomjas.
Ez a madár mit eszik, és hogyan kell tartani? Még viszonylag fiatal szerintem. Akkora mint egy hullámospapagáj. Ez ekkora is marad? Amúgy lehet a papagájjal együtt tartani? Nagy ketrecünk van, amibe van 4db papagáj.
Szia!
A gyémántgalamb ilyen picike marad, papagájjal ne tartsd együtt, mert olyan gyámoltalan, hogy a papagájok megkopasztják.
A fürtös kölest nagyon szeretik. Azért kirakhatnál hirdetést, nem hiszem, hogy olyan messziről jött, és valakinek biztos hiányzik.
Én tartok és tenyésztek gyémánt gerlét. Papagájjal nem lehet együtt tartani, főleg nem hullámossal. (Nimfával elvannak.)
Eleségül fehér- vörös és sárgakölest, durva kukorica darát (Másféle darát is lehet. borsó, búza, árpa...)
Szeretik még a zöldet, főtt tojást.
Mivel nem hámozzák meg amagokat, fokozott a gritt igényük.
Igen, ilyen kicsik maradnak. Ezért nem is kell túl nagy hely nekik. Arra viszont vigyázz, hogy elég ostoba jószágok. A gondozójukat nem ismerik meg, ha bemegyek a röpdéjükbe egyből pánikba esnek.
Az ivarukat a szemgyűrüjük erősségéről lehet megállapítani. A hímeknek vaskosabb, a tojóknak vékonyabb.
Ha töltesz fel képet, segítek megállapítani a nemét.
Köszi a válaszokat. Holnap megpróbálok feltölteni egy képet.
Amúgy mennyibe kerül egy ilyen madár? Mennyiért adják a díszállat kereskedésben, és mennyiért adják a tenyésztők, mint pl te? :)
Tenyésztőnél 2000ft-tól indul az ára, színtől függően felfelé. Például egy szebb tarka madár ára 10ezer forint felett van.
Kereskedésben kb. 4000-5000ft(A legegyszerűbb színű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!