Meglévő hullámos papagájomnak hozok párt, de nincs még egy kalikám, hogy a rácsokon keresztül szoktassam őket össze. Valami tanács erre az esetre? Ugye nem bántják majd egymást?
Nyugodtan tedd be a régi mellé az újat. Nem lesz semmi probléma.
A hullámos papagáj csapatban élő madár, tehát örülni fog az új jövevénynek.
(A területet csak akkor védené, ha két madár egy kalitkában nevelné a fiókákat, és betennél hozzájuk egy harmadikat.)
köszi, de sajnos nem igazán jött be. Elég sokat civakodnak, kicsit aggódom az új madárért. mert a régi folyton csípkedi :S még nagyon reménykedem, hogy idővel jobban ki fognak jönni.
Illetve azt vettem észre, hogy nem igazán beszélnek egy nyelvet. A régi madár elég sokat csipog, de az új, fiatalabb alig válaszol rá, teljesen más dolgok iránt érdeklődik, és a hangja is egész más, mintha rekedtebben csipogna. remélem ennek nem valami betegség az oka.
Szia! Hogy vannak a madaraid?
A tojók harciasabbak, így előfordulhat, hogy ha a meglévő tojó mellé teszel egy új madarat, bántani fogja a betolakodót.
Nekem hím volt meg 4 hónapja, mikor vettem mellé egy párt. A Jövevény nemét nem tudom, még nem látszott. Először csak némán nézték egymás a kalitka két pontjából, majd lassan elkezdtek közeledni egymáshoz, 2 órán belül pedig már kurkásztak. Nagyon aranyosak voltak. Később is nagyon jól megvoltak, szinte soha nem civakodtak. Csak sajnos a jövevény 2 hét múlva elpusztult. Még 2 hét múlva kapott egy új társat a hímem, ő is hím. Vele már szoktak néha civakodni, de jól kijönnek. Néha összevesznek, rikácsolnak egymásra, de mindent együtt csinálnak, ha az egyik csinál valamit, persze, hogy rögtön a másiknak is kell :) Néha gonoszkodnak egymással, meg rángatják egymás farkát. 3 és fél hónapja vannak együtt.
Nekem se volt lehetőségem külön kalitkába tenni őket, de összebarátkoztak. amikor kinyitottam a dobozt, és bedugtam a kalitka ajtaján, hogy másszon ki a 2. madárkám, látni kellett volna a meglévőm pofiját, milyen figyelemmel várta, hogy mi lesz ez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!