Hogy jobb tartani nimfa papagájt egyedül vagy párban?
Nem feltétlen. Volt már kézzel nevelt párom, (mind a kettő kézzel nevelt volt, külön helyről). Ugyanúgy költöttek és neveltek mint a többi.
Ha párban tartod visszavadulhat, nem lesz olyan közvetlen hozzád mintha egyedül lenne. Egyedül téged fog párjának tekinteni.
Mindenki maga dönti el, hogyan tartja. Én párban szeretem őket.
Párban is lehetnek ugyanolyan szelídek mint az egyedültartottak. Nekem most kotlik a kézzelnevelt párom, hogy hogy nevelnek az majd kiderül de mindkét madár teljesen szelíd lese lehet vakarni őket. Ha különböző neműek és nem kapnak odút akkor nem valószínű, hogy költenek.
2 tojó csendesen elvan szerintem ha egy hejről vannak, de ismeretlen tojók sokszor nehezen jönnek ki egymással.
Ha 2 hímet veszel akkor a csendet felejtsd el mert benem áll a szájuk egész nap. Nálam a kutyákat mind utánozza :)
A tojók általába simogatósabbak, a hímek kis hiperaktív szörnyetegek.
Nemtudom milyen időseket akarsz de minél fiatalabb annál jobb, de amíg ívarérettek nem lesznek addig nemlehet biztosra megmondani a nemüket. A hímek általába 3-4 hónaposan már elkezdenek fütyülni, hangokat utánozni, a tojók csak simán csipognak.
Szerintem ha veszel 2 madarat akkor ha nem tenyészteni akarod őket, szerintem ne a nemük legyen a legfontosabb. Válassz ki két madarat ami tetszik és majd lesz ami lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!