Elegendő a nimfapapagájoknak az emésztéshez a madárhomok?
Amit én adok nekik, az a következő, és ezzel egészségesek:
- a kalitka alján homok vagy kavicsos homok van (mikor mit kapok)
- magkeverék
- ezen felül + napraforgómag
- gyümölcs (mikor mi, alma, banán a leggyakoribb)
- faág vagy hasonló, rágcsálni csőrkoptatásra
- szépia
Szia!
Az enyémeknek szépia van, vastag faágon ülnek, így kopik a körmük és rágcsálhatják is, magkeverék, madárhomok szintén van. Igaz kicsit sok a magkeverékben a szotyi, de a többségét kiszedem. Legközelebb már én fogom nekik keverni, hogy kevesebb legyen benne a szotyi, mert úgy tudom, ha sok van benne az nem egészséges. A zöldségekkel és gyümölcsökkel úgy vagyok, hogy amíg a kislány egyedül volt megette a répát, a pici darabokra tört főtt tojást, és az almát megsem kóstolta. Mióta a kisfiú itt van a répához hozzá sem nyúl. A tyúkhúr az nagyon bejön nekik. Még majd próbálkozok, hogy mit fogadnak el.
Ja és napi 5-6 órát kinnt vannak és repülnek. Remélem így jó lesz nekik.
Nekem több évig költöttek a nimfák mindenféle homok és kavics nélkül.
Csak csőrkoptatónak volt bent szépiacsont és ennyi.
A kicsik nevelésekor kaptak naponta lágyeleséget és szépen fejlődtek minden hiány nélkül.
Lehet, de nem alapfeltétel!
Én még ma sem adok homokot a papagájoknak! Még mindig elégnek tartom a csőrkoptatót!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!