A hullámospapagáj párban szeret élni?
őőőőő.
szerintem egyáltalán nem muszály hozzá párt venni... úgy is tarthatjuk, hogy egyedül van. persze, akkor szerintem sok törődés kell neki.
Nekem van 1 hullámos paapgájom. Szerintem jól elvan úgy is, ha nincs társa. mindíg röptetem, játszok vele, és egyfolytába utánam jön xD :D
Biztosan szeret párban is élni, de akkor nehezebben szelídíthető. (:
4 hónapja vettem egy hullámos papagájt, 3-4 napja volt nálam, amikor elkezdte tépni a tollát. Először azt hittem, hogy csak a kezdeti sokk miatt, de nem hagyta abba, így vettem neki egy párt. Utána jobb kedvű lett, kinőtt a tolla, és azóta is jól megvannak.
De itt egy ellenpélda is:
Egy barátnőmnek is van egy hullámosa, és egy idő után kapott párt, hogy ne legyen egyedül, de nem bírták egymást, így maradt az egyedül tartása... Tehát nagyon egyedfüggő, hogy hogy jobb neki.
Hullámos papagájt jobb társsal tartani mivel a természetben is csapatban él. A társ nem jelenti feltétlen a fiú-lány párost lehet lány-lány vagy fiú -fiú. A lány-fiú páros sem jelent feltétlen fiókákat ,mivel van amikor nem alakul ki szerelem csak egy életre szóló barátság. A papagájoknál párválasztásnál az is szempont ,hogy a párjuk passzol e hozzájuk színben. Ezt valahogyan megértik. Természetesen vannak emberközpontúbb papagájok aki az emberrel is elvannak az enyémek szémly szerint csak egymást látják XD Szóval egyed függő.
Ha egyedül lő papagáj mell beteszünk egy újat mell s összeverekednek nem jelenti azt ,hogy a papagájod nem szereti a társaságot lehet ,hogy csak nem bírta a másik madarat(embereknél is van ilyen) Az én madaramnál így volt csak 2-szora volt meg a nagy barátság:D
Remélem hasznos volt a tanácsom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!