A hullámospapagáj párban szeret élni?
Egyértelmű, hogy minden élőlénynek kell a társaság!
Azt már mi választjuk meg, hogy mi legyen az hullámosnak.
Az igaz, hogy párban szeret élni, de elvan az emberrel is egymagában, ha törődnek vele eleget, mint minden papagájféle!
A hullámosok nálam is egyre hangosabban "beszélgetnek", ha én is hangosabbra veszem a zenét, vagy akármit.
Addig reggel nem szólalnak meg, amíg én nem beszélek a párommal.
Ez csak részben igaz. Inkább már egyedtől függ, hogy meddig él.
Amelyik jól megvan az emberrel az sokáig élhet.
De, ha jobban belegondolsz azok a papagájok, amik egész életükben párban voltak és rendszeresen költöttek kimerültebbek és sok energiájukat felemésztette a fiókanevelés, így kevesebb ideig élhetnek.
Egy hülye példa: A kitojt tyúkot sem szokták tovább tartani, mert úgyse él sokáig, tojni pedig már nem fog úgy, mint régen.
Hosszabbítani lehet az életkort úgy is, hogy a nagy nyári költések után télen hagyjuk pihenni őket. Ez kb októbertől február-márciusig tart.
Így eleget pihentek ahhoz, hogy újult erővel szaporodjanak tovább!
üdv
nekem 3 papagájom van és az egyik le ülne !!! de akkor a másiknak hozzak egy párt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!