Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A hullámospapagáj párban...

A hullámospapagáj párban szeret élni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 30. 19:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mint minden élőlény. Ha párban vannak inkább egymásra figyelnek és nem a gazdira. Elevenebbek és hangosabbak is.Nálam mindíg egy fokkal hangosabbak voltak, mint a tv.Ha felhangosítottam, ők is hangosabban prüntyögtek. De lehet csak az enyémek voltak ilyenek.
2009. szept. 30. 20:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg csoportos madár, nagy csapatokban röpködnek. Egyedül tartani nem szabad, mert nem érzi jól magát.
2009. szept. 30. 20:11
 3/15 anonim ***** válasza:
Igen, a hullámospapagáj, társaslény, egyedül tartva unatkozik, és gyakran elkezdi tépkedni a tollát.
2009. okt. 3. 15:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Igen, egyedül semmiképp nem szabad tartani. Én ezt tapasztalatból tudom, az egyik hullámosom pár hónapig egyedül volt, és depressziós lett. Amikor kapott egy párt, 1-2 nap alatt jobb lett a kedve. :)
2009. okt. 3. 18:43
 5/15 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy minden élőlénynek kell a társaság!

Azt már mi választjuk meg, hogy mi legyen az hullámosnak.

Az igaz, hogy párban szeret élni, de elvan az emberrel is egymagában, ha törődnek vele eleget, mint minden papagájféle!

A hullámosok nálam is egyre hangosabban "beszélgetnek", ha én is hangosabbra veszem a zenét, vagy akármit.

Addig reggel nem szólalnak meg, amíg én nem beszélek a párommal.

2009. okt. 5. 22:32
 6/15 anonim válasza:
Igen, mert magányosan rövidebb ideig él.
2009. okt. 6. 19:30
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez csak részben igaz. Inkább már egyedtől függ, hogy meddig él.

Amelyik jól megvan az emberrel az sokáig élhet.

De, ha jobban belegondolsz azok a papagájok, amik egész életükben párban voltak és rendszeresen költöttek kimerültebbek és sok energiájukat felemésztette a fiókanevelés, így kevesebb ideig élhetnek.

Egy hülye példa: A kitojt tyúkot sem szokták tovább tartani, mert úgyse él sokáig, tojni pedig már nem fog úgy, mint régen.

Hosszabbítani lehet az életkort úgy is, hogy a nagy nyári költések után télen hagyjuk pihenni őket. Ez kb októbertől február-márciusig tart.

Így eleget pihentek ahhoz, hogy újult erővel szaporodjanak tovább!

2009. okt. 6. 22:10
 8/15 anonim válasza:
0%
nagyon szeret párban élni és azt sem veti meg ha naponta 2X leszopják xD mekkora noob vagy xD
2009. okt. 14. 19:37
 9/15 anonim ***** válasza:
Jobb ha van neki párja.Nekünk is volt 2 de az egyik elpusztult.De a miénk elvan egyedül is
2009. dec. 3. 09:25
 10/15 anonim ***** válasza:

üdv

nekem 3 papagájom van és az egyik le ülne !!! de akkor a másiknak hozzak egy párt?

2010. jan. 28. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!