Házi rozsdafarkú miket szeret?
A rozsdafarkú a légykapófélék családjába tartozik, következésképpen rovarokon él. Téle, amikor az élelem kevés, megszi a kitett oljaos magvakat is, de ilyenkor szigorúan tilos etetni (az összes többi vadon élő madárral együtt), mert a fiókák felneveléséhez a természetes táplálékukra van szükség.
Odút kirakni felesleges most, már áprilisban költött, fészke van.
A következő télen bizotsan örülni fog a gondoskodásnak.
A rozsdafarkú nem eszi meg az olajos magvakat, még télen se. Mivel költöző madarak, télen nincsenek itthon.
Eleség helyett kitehetsz neki egy fürdetőt-itatót.
Odúként a C-típusú félig nyitottat fogadják el. Még ilyenkor is tehetsz ki odút nyugodt helyre, mert a legtöbb madár több fészekaljat is felnevel egy évben.
A hullámos odú egyik vad madárnak se jó, mert általában vékony farost lemezből készítik, ami nem vízálló és rosszúl szigetel.
Sziasztok!
Még évekkel ezelőtt a teraszomon a kültéri lámpa egyik oldal üveget kiesett. Húztam halogattam, hogy visszategyem bele. Mire rászántam magam és felmásztam, hogy megcsináljam addigra egy rozsdafarkú pár fészket rakott bele így hát úgy hagytam. :) A fészek azóta is megvan. Minden évben lakik benne egy pár. A kérdésem az lenne, hogy ez a pár ugyanaz a pár aki eredetileg építette, vagy csak a véletlen folytán minden évben megtalálja egy új pár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!