Találtam egy feketerigó fiókát, mit tegyek?
Kb. pár napos lehet. Azt nem tudom hogy mit adjak neki enni, honnan szerezzem a kaját, inni adjak-e neki, ha nagyobb lesz mit adjak neki enni, stb.
Kérlek adjatok jó sok tanácsot és segítsetek. Előre is köszi!
Kívánom, hogy legyen konkrét segítő válasz is, de esetleg lehet itt is tanácsot kérni:
rendben, köszi! :)
azért remélem még írnak páran és adnak tippeket!
Én is a fenti linket ajánlom.
Gyerekkoromban több fiókát vittem haza nagyobb viharok után, melyek lepotyogtak és életben maradtak. Sajnos a tapasztalat az, hogy amíg bögytejesek (a szülők által visszaöklendezett táplálékot eszik) addig az életben maradás esélye 0%. Ha csak sérülés miatt kellett felerősíteni őket, akkor nem volt gond, így sikeresen meggyógyítottam és elengedtem egy fecskét és egy galambot. De ezek már tollasak voltak és a szilárd táplálékot simán ették.
Felnőtt fejjel tollas fiókát már nem szednék össze, mert saját szememmel láttam, hogy a szülők tudják hová esett és a földön is etetik (de csak a már kifejlett, repülni még nem, de futni tudó fiókák esetében).
Én azt olvastam, hogy a feketerigó fiókák még akkor elhagyják a fészket, amikor nem is tudnak repülni, és az aljnövényzetben bújnak meg. A szüleik pedig rájuk találnak és oda viszik nekik az ennivalót.
De már a saját szememmel is láttam ilyet, mert a kertünkben történt. Láttam, ahogy a fészek szélén áll és leugrabugrál a fánkról :))
Persze, az is lehet, hogy ez a fióka sajnos nem önszántából hagyta el a fészket. :(
Szerintem keress egy helyi állatvédő szervezetet, mert ők szakszerűbb ellátást tudnak nyújtani annak a kis csöppségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!