Mit csináljak egy olyan feketerigó fiókával, akit tegnap mentettem ki a macskám karmai közül?
A feketerigó bogarakat és kukacokat eszik, nem madármagot. Talán horgászboltban van csontkukac, azt talán megeszi.
Ha még fióka, akkor azt is bele kell tenni a szájába felülről, mert az anyja is úgy etette, ehhez van hozzászokva, különben nem tud mit kezdeni vele.
Szia! Én májusban mentettem meg egy feketerigót a cicámtól. :D Rögtön vittem is dokihoz, aki adott tubifex tápot, ami nagyon jól bevált, imádta. :) Állatkereskedésben lehet venni csontit (lisztkukacot), vagy gyászbogárlárvát, bár nem tudom, mekkora a fióka, és meg tudná-e enni. Nekem a vízből nem nagyon ivott, így a doki tanácsára fecsiből kellett itatni, ezt is szépen tűrte, igazi minta madárka volt. :D És persze ahogy lehet, engedd szabadon, mert nem bírja a bezártságot. Repülni tud(na) már, elég kifejlett hozzá? De tényleg jobb lenne, ha dokihoz vinnéd, az én rigómnak volt egy seb a lábán, és naponta többször le kellett önteni jóddal. Ha gondolod, és kérdésed van még, írj privátban. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!