Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Lehet nimfát egyedül tartani...

Lehet nimfát egyedül tartani sok törödés mellet?

Figyelt kérdés
Az enyém még csak 2 hete van nálunk, még elég vadóc, minden délután kint van a szobában repkedve. Van olyan aki egyedül tartja a madarát? Én úgy látom, hogy jól elvan, de szerintem biztos hiányzik neki a fajtabeli társaság. Volt már hullámos papagájom egyedül és párban is, mind a két esetben jól elvolt, de nemtudom, hogy a nimfám is ugyanúgy meglesz-e sok törödés mellett!
2009. szept. 22. 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Meglesz.
2009. szept. 22. 16:32
 2/13 anonim válasza:
100%
az összes papagájra vonatkozik ez, amit leírtál a hullámosaiddal! bármelyik elvan egyedül, ha sok törődést biztosítasz neki. ennyi erővel a kutya is társas lény, neki is kéne még egy fajtabeli társ...
2009. szept. 22. 16:58
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
hallottam már olyanról, hogy a papagájt sokáig egyedöl tartották, egy idő után elkezdte kitépkenódni a tollát, végül elvitték egy akvárim terráriumba, ahol a többi papagáj között asszem rendbejött...
2009. szept. 22. 18:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg sok törődést kap, akkor nem lesz gond (amit a 3. válaszoló írt, ott az lehetett a gond, hogy nem csak egyedül volt madárként, de a gazdik se igazán törődhettek vele azon kívül, hogy enni-inni adtak neki).
2009. szept. 23. 14:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz eleget foglalkozni vele, szerintem nem lesz gond.

Nekem is nimfám van, a párja sajnos elpusztult, de jól elvan egyedül is.

2009. szept. 24. 15:23
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
3. válaszoló vagyok: a tanárom mesélte, négyen vannak a családban, és szinte versengtek egymásssal, hogy ki etethesse meg, szal nem szeretethiány volt, csak gondolom egy társ hiányzott
2009. szept. 30. 17:02
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
17:02 - Akkor viszont az a madár beteg volt, és nem vették észre.
2009. szept. 30. 22:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Tegnap előtt kapott egy kisfiút magamellé. Nagyon jól elvan, abbahagyta a rikácsolást, és nem szaladgál mint a mérgezett egér a kalit alján egész délelőtt. Fennt a faágon adja a reszelő hangot a csőréből, ami úgy tudom az elégedettség és a nyugotság jele. A fiú még egy kicsit bátortalan, és minden hang megijeszti, de majd megszokja.
2009. okt. 2. 09:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem el lesz :))

Főleg hogy most már van társa.

De egyedül is elvan.A miénk egy csomót rikácsol,meg aranyos,mert utánozza a hangokat :))

Szóval eléggé elvan a madár :))

2009. okt. 26. 23:32
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
ellett volna magával biztos egyedül bár szerintem sokkal jobb h vettél neki egy párt:D mivel ezek az állatok mon ogámok, szociális lényeg azért hiába vagy vele sokat még sem lehetsz a társa ő papagáj te meg ember vagy és kicsit abnormális h az 1edül tartott madarak úgy vonzódnak betegesen 1 emberhez mint fajtársukhoz akivel természetes módon a nap 24 órájában 1üt vannak és a másik emberre meg rátámadnak a párjuk védelméből aztán ebből van a baj és azt sem szabad elfelejteni h a papagáj nem háziállat hanem vadállat.bocsi a regény miatt.
2009. nov. 29. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!