Nimfapapagájom tojo vagy hím?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy nimfapapagájom, kb egy hete került hozzám még elég vad. Az eladó nem tudta megmondani hogy tojó vagy hím. Élénk sárga a pofija nagyon erős narancssárga folttal, a farktolla citromsárga, a bóbitája inkább szürke, kevés sárgával. A háta sárga, szürke és fehér színekben pompázik. Sajnos a leírásokban nem tudtam utána nézni, egyértelműen. Úgy tudom, hogy a tojóknak a szárnya alatt megmarad a fehér pettyezettség. Neki mindkét szárnya alatt sorban fehérpettyek vannak.
A másik amit még nemtudok, hogy a nimfáknál a tojót is meglehet tanítani beszélni? Mert úgy tudom, hogy a hullámospapagájoknál csak a hímet lehet. Légyszi aki ért a nimfákhoz segítsen! Köszi!
2009. szept. 21. 12:05
11/12 A kérdező kommentje:
A madárka mérete még szerintem kb. 25 cm. A farktollai még nemteljesen egyforma hosszúak van egy-két rövidebb, és alulnézetből a citromsárga farktollon vannak hosszába fekete csíkok. Hát eléggé nemvagyok képben a nemekkel a nimfáknál,a lámpán ül úgyhogy könnyen megnéztem. Még elég vadóc. És remélem visszamegy a kalitba ha éhes.
2009. szept. 21. 12:50
12/12 A kérdező kommentje:
Nekem eszem ágában sem volt sajátomként felhasználni a képedet. És igen nagyon jól sikerült. És tök véletlen találtam rá, itt a gyakori kérdések oldalán olvasgatás közben. És a legelején még írtam is, hogy egy nimfám van.
2009. szept. 21. 12:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!