Nimfapapagájom tojo vagy hím?
Sziasztok! Van egy nimfapapagájom, kb egy hete került hozzám még elég vad. Az eladó nem tudta megmondani hogy tojó vagy hím. Élénk sárga a pofija nagyon erős narancssárga folttal, a farktolla citromsárga, a bóbitája inkább szürke, kevés sárgával. A háta sárga, szürke és fehér színekben pompázik. Sajnos a leírásokban nem tudtam utána nézni, egyértelműen. Úgy tudom, hogy a tojóknak a szárnya alatt megmarad a fehér pettyezettség. Neki mindkét szárnya alatt sorban fehérpettyek vannak.
A másik amit még nemtudok, hogy a nimfáknál a tojót is meglehet tanítani beszélni? Mert úgy tudom, hogy a hullámospapagájoknál csak a hímet lehet. Légyszi aki ért a nimfákhoz segítsen! Köszi!
Szia!
Ha élénk a papagáj színe és a feje szép élénk sárga akkor hím.A tojónak fakóbb a színe,nincsen benne annyi színváltozat.Tudom mert nekem van hím is,tojó is.
A tojó nem fog sok szót meg tanulni,de tanítható csak nehezebben.
A hím elég sok szót megtanul csak idő kell hozzá is de ha már megtanulja meg lehetne zabálni mikor mondja a magáét:)
Nekünk például köszönnek,mind a ketten ha hazérünk meg ha megyünk el otthonról.Mindig mondják: Szia-szia :)
Remélem segítettem neked.
Sziasztok! Szerintem 1 éves körül lehet, nemtudták pontosan megmondani. Jó minőségű képet nemtudtam eddig róla készíteni, de van egyképem és pontosan így nézki, mint ezen a baloldali. [link]
Nekem erős a gyanúm hogy tojó, még sajnos nincs neve.
12:13 - Csak azonos fészekaljból származó madaraknál ilyen egyértelmű. Nekem a nimfa páromnál a hím és a tojó feje egyformán élénk sárga és egyformán élénk a pofafoltjuk. Más fészekaljból származnak, más színarányokat örököltek, első látásra meg se lehetne őket különböztetni, melyik a hím és melyik a tojó (3 éves gyöngyös a tojó, 4 éves standard a hím). A fiókáik közül lett lutino, amelyik ugye fehér-sárga és pofafoltja is van, ebben a világos alapszínben nagyon élénknek tűnik a pofafolt, de biztos, hogy lány a fióka, mert ez a színváltozat meg nemi kromoszómán öröklődik (ha az anya nem lutino, akkor a fióka lány). Ezt csak a félrevezetések elkerülése miatt írtam le.
A fiókák tolla 1 éves korig lecserélődik, viszont míg el nem kezdődik a tollváltás (kb. fél éves korban), addig a fiókák színváltozatának a tojójára hasonlít, így nehéz megállapítani. Általában a fiúk fél éves korra elkezdenek énekelni, dallamokat fütyülni (de nem mind, viszont ha elkezdi, akkor tuti fiú).
Mekkora a madár, úgy értem testméretre? Mennyire egyformák a farktollai alulnézetből? Ha teljesen egyformák és hosszú hegyesek, akkor már elmúlt 1-másfél éves, ha még felemásak, akkor még nincs 1 éves, vagy épp nemrég múlt 1 éves.
Ha már elmúlt 1 éves, és a farktolla alja egyszínű (semmi minta), akkor fiú, ha vannak benne véletlenszerűen foltok (ennél a színváltozatnál nem csíkos, hanem foltos, mint a dalmata kutyák), akkor lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!